Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica z pomidorami

Tekst i foto tohuwa 01-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty30 min.?

Składniki:

2 duże cebule, 2 pomidory, 5-6 jaj, kawałek żółtego sera, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Cebulę udusić na patelni pod przykrywką. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki. Gdy cebula będzie gotowa, dodać pomidory i odparować sok. Dodać jaja i przyprawić solą oraz pieprzem. Wyłożyć na talerz i posypać startym, żółtym serem. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.06.2006 Personalny

W przeszłości robiłem podobne potrawy. Jest to szybkie do wykonania, smaczne i sycące - takie powinno być śniadanko. Poza tym to dobry pomysł na śniadanie w niedzielę - nie trzeba dużego wysiłku... Pokaż więcej

W przeszłości robiłem podobne potrawy. Jest to szybkie do wykonania, smaczne i sycące - takie powinno być śniadanko. Poza tym to dobry pomysł na śniadanie w niedzielę - nie trzeba dużego wysiłku i można dłużej pospać. To na pewno smaczna potrawa.

Zgłoś 25.10.2006 Ulka

taką jajecznicę właśnie lubię, a zwlaszcza jak pomidorek jest trochę kwaśny, wtedy jest super smaczek i trochę boczusia do tego, pychotkaaaaaaaaaaa

Zgłoś 04.11.2006 Mahdi

Ja też uwielbiam jajecznicę z pomidorami... tylko cebulę nie duszę pod przykryciem, a smażę na złoty kolor i wyciskam (na minutę przed dodaniem pomidorów) ząbek czosnku:) Polecam!

Zgłoś 31.08.2008 ufia

dodajcie bazylii będzie pycha