Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajka faszerowane

Tekst i foto martaaa 30-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:


6 jajek,
200 g pieczarek,
1 cebula,
parę łyżek majonezu,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Jajka po ugotowaniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Pieczarki posiekać drobniutko, również podsmażyć do odparowania wody. Wymieszać pieczarki z cebulą, wrzucić żółtka i mieszać. Dodać majonez. Przyprawić. Mieszać do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać do białek. Można posypać pitruszką, szczypiorkiem lub koperkiem. Schłodzić w lodówce.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Doskonałe jako przystawka na imprezie:)

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.03.2006 marta

sprawdzony przepis, ja tez tak robie, tyle ze dodaje jeszcze posiekanej natki pietruszki do farszu. Pyscha!

Zgłoś 11.05.2006 Agata

super przepis tez tak robie tylko dodaje jeszcze odrobine musztardy.Polecam!!!!

Zgłoś 31.05.2006 gosia

Robię tak samo-dodaję jeszcze trochę majonezu do farszu i koniecznie curry-wtedy jest rewelacja, jajeczka szybko znikają z talerza :)

Zgłoś 01.01.2007 evelyna

Identycznie robie faszerowana jajka..naprawde rewelka. Lepiej spedzić nad tym troszkę czasu, niz iść na łatwizne i jajka tylko smarowac majonezem.