Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajka po szwedzku

Tekst i foto wilq76 01-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5? złprosty45 min.?

Składniki:

cebula, mortadela, ser żółty, jajka, olej, keczup

Jak przyrządzić:

Cebulę (ok 5-6 dużych) pokroić w plastry i podsmażyć na dość dużej i głębokiej patelni. Mortadelę (ok. 10 centymetrowych plastrów) pokroić w niedużą kostkę, dodać do smażącej się cebuli i przyprawić (vegeta, sól, pieprz, cukier). Kiedy farsz będzie gotowy, ser żółty w plastrach rozłożyć na całości (tak aby przykrył farsz) i odczekać chwilę, aż się podtopi. Jajka (4-5 szt.) wymieszać w kubku i równomiernie wylać na ser. Przykryć patelnię i czekać, aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem i keczupem. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać w pokrojonych kawałkach (jak pizzę).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.05.2006 KrzysiekZ

mozna sie tym najeść , ale uwaga na patelnie mozna przypalić :)