Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jarmuż

Tekst i foto Małgorzata 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
215 złprostyok. 15 min.średnia

Składniki:

jarmuż, burak ćwikłowy, małe marchewki, cebula, pieprz, bulion z kostki, boczek, zioła według uznania

Jak przyrządzić:

Wybrać kilka młodych liści jarmużu, opłukać i ugotować na parze. Ostudzić i drobno posiekać. Utarty na tarce burak ćwikłowy, parę małych marchewek i jedną drobno posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu, wciąż mieszając. Dodać jarmuż, wymieszać, przyprawić ziołami i podlać bulionem z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu.

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek do gotowania na parze

Jak podawać?

Podawać na gorąco obłożony plasterkami przysmażonego boczku z gałązkami natki pietruszki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.12.2006 lina

jak wyglada jarmuz???gdzie go mozna kupic?

Zgłoś 22.12.2006 sandrek

co to jest jarmuż????

Zgłoś 21.11.2009 Anna

Miyako... Boczek to nie roślina...