Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Jarmużowa

Tekst i foto mariusz k. 28-09-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-prosty25 min.-

Składniki:

30 liści jarmużu, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, duża cebula, 3 litry wody, pół szklanki śmietany 30%, sól, pieprz do smaku, kostka rosołowa.

Jak przyrządzić:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle razem z obranym, posiekanym czosnkiem, jarmuż opłukać, wyciąć "główny nerw", posiekać resztę i poddusić przez 2 minuty na maśle, wszystko wrzucić do wrzącej wody z rozpuszczoną wcześniej kostką rosołową i po kilku minutach od zagotowania zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Jak podawać?

Na ciepło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.