Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Jarzynka z mięsem

Tekst i foto Silent Ghost 07-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

Karczek, mrożone warzywa (najlepsze brokuły, zielona fasolka, ziemniaki, kalafior, papryka), pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Kładziemy aluminiową tackę na rozgrzany grill, kładziemy karczek, czekamy, aż się lekko podpiecze. Po 10 min kładziemy na tackę warzywa i przykrywamy wszystko folią aluminiową i grillujemy tak 30 min. W międzyczasie dodajemy soli tyle, ile kto chce, i tak zostawiamy. Warzywa muszą się lekko podsmażyć, np. papryka w niektórych miejscach musi być czarna. Później wyjmujemy na talerz i gotowe :)

Uwagi:

Warzywa nie wyschną pod przykryciem, bo mięso wydziela tłuszcz.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.