Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jarzynowa uczta

Tekst i foto Marta 29-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.średnia

Składniki:

mrożona mała marchew, mrożony brokuł i kalafior, 250 g piersi indyka, serek topiony, odrobina mleka odtłuszczonego, czosnek, sól, pieprz, przyprawa do potraw chińskich, bazylia, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Jarzyny zamrożone wkładamy do naczynia do gotowania na parze i parujemy przez 10-15 minut, indyka kroimy na wąskie paseczki, posypujemy pieprzem, solą oraz przyprawą chińską, dodajemy zmiażdżony czosnek. Rozgrzewamy patelnię, najlepiej teflonową, dodajemy łyżkę oliwy i na tłuszcz wrzucamy przygotowane mięso, podsmażamy mieszając, aż mięso bedzie gotowe do podania. Do małego rondelka wkładamy kostkę topionego serka, pilnujemy, aby się nie przypalił, i mieszamy widelcem, aby uzyskać jednolitą masę. Jeśli masa jest za gęsta, dodajemy łyżkę lub dwie mleka, jak serek się roztopi, dodajemy do niego posiekaną bazylię.
Jarzyny oraz mięso wykładamy na talerz i jarzyny polewamy sosem serkowym.

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek do gotowania na parze lub parowar
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.