Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kabaczek z ryżem i sosem pomidorowym

Tekst i foto aga 12-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni45 min.?

Składniki:

kabaczek, farsz jak do gołąbków (ryż, itd.), sos pomidorowy

Jak przyrządzić:

Średniej wielkości kabaczka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy pola nasienne, solimy delikatnie, pieprzymy i paprykujemy; przygotowujemy farsz jak do gołąbków; wypełniamy farszem kabaczka, "sklejamy" go w całość i przekładamy do naczynia żaroodpornego; pieczemy około 25 minut w temp. 180; kroimy w grube plastry, polewamy sosem pomidorowym i.........palce lizać :)

Jak podawać?

Kroimy w grube plastry i polewamy sosem
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.01.2005 asia

Ja piekę połówki kabaczków (łódki wypełnione w/w farszem) i na talerzu polewam sosem, ketchupem (kto z czym lubi) uwielbiam je letnia porą ( i zdecytowanie mniej pracochłonne od gołąbków)

... Pokaż więcej

Ja piekę połówki kabaczków (łódki wypełnione w/w farszem) i na talerzu polewam sosem, ketchupem (kto z czym lubi) uwielbiam je letnia porą ( i zdecytowanie mniej pracochłonne od gołąbków)