Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kahya :)

Tekst i foto eviltwin1 24-03-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-prosty20 - 25 min.-

Składniki:

kostka/dwie (wg uznania) Winiary Kostka Mięsna,
trochę większą ćwiartkę chilli,
śmietana (półtora łyżki),
jedna cebula,
trzy pieczarki,
pół awokado,
jedna marchewka,
sól i pieprz,
łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie, dla smaku).

Jak przyrządzić:

Gotujemy wodę, wrzucamy kostki/ę, w tym czasie kroimy chilli, tę ćwiartkę następnie siekamy na kosteczki, obieramy cebulę, myjemy ją, kroimy awokado na pół, potem w paseczki. Marchewkę
kroimy w słupki, wszystkie warzywa polewamy oliwą z oliwek.
Kiedy kostka/i się rozpuszczą/rozpuści, wrzucamy wszystko do gotującej się wody i dalej gotujemy przez 15 - 20 min.(15 na jedną kostkę, 20 na dwie). Doprawiamy pieprzem, solą.
Smacznego.

Jak podawać?

Na gorąco, w mniejszych od zwykłych miseczkach.

Uwagi:

Można dodać ewentualnie kiełbaskę.
Ilość kostek regulujemy poprzez ilość osób, które tą zupę będą jadły.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.