Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kajzerki faszerowane

Tekst i foto voice 04-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2 osoby? złprosty30 min.?

Składniki:

- 4 kajzerki,
- 40 dkg pieczarek,
- 30 dkg sera żółtego,
- 1/2 kostki masła,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Odkrajamy denka od bułek i pozbywamy się "miąższu" ze środka bułki, tak żeby nie zrobić dziuru w skórce bułki. Spód bułki smarujemy masłem, żeby nie spalił się podczas pieczenia.

Włączamy piekarnik - do nagrzania - 180C.

Pieczarki kroimy na małe kawałki i smażymy na maśle, na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą już usmażone, wkładamy je do bułek. Na to posypujemy starty ser żółty.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika - na maks. 10-15 min. Czekamy już tylko na to, żeby ser żółty rozpuścił się na pieczarkach.

Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.08.2004 Gaga

Czy zamiast piekarnika można wrzucić do mikrofalówki?

Zgłoś 10.08.2004 Jana

Nie jestem specjalistkš od tej potrawy, ale wydaje mi się, że z piekarnika bułeczki będš chrupišce a z mikrofalówki trochę gumowe.

Zgłoś 26.11.2004 Marcysia

mniam mniam-znam to znam

Zgłoś 04.11.2007 Sisior

niedobre

Zgłoś 04.11.2007 kupsko

to *****