Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kalafior po włosku

Tekst i foto diablica 29-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

1 opakowanie makaronu rurki,
1 kalafior,
20 dag żółtego sera,
1 puszka koncentratu pomidorowego,
4 duże ząbki czosnku.

Jak przyrządzić:

Ugotować kalafior w lekko osolonej wodzie, wyjąć go i w tej samej wodzie ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekany lub wyciśnięty przez praske czosnek i lekko go zrumienić na delikatnym ogniu. Uwaga! Czosnek szybko się przypala! Następnie wrzucić kalafior i podsmażając rozgniatać go widelcem. Dodać koncentrat, a na koniec wymieszać wszystko z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Do odcedzonego makaronu dodać kalafior z patelni i wszystko razem dokładnie wymieszać.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?


Podawać na ciepło, ale na zimno też nie jest złe.

Uwagi:



Czas przygotowania:



Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.03.2006 x

A przypraw nie potrzeba? Np.soli, pieprzu albo wegety?

Zgłoś 17.09.2009 magrafka

moje ulubione danie :)

robie je co jakiś czas i zawsze wychodzi mi inny smak ;)