Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kalafior w śmietanie

Tekst i foto farciak 11-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.średnia

Składniki:

jeden kalafior,
dwie cebule,
duża śmietana 18%,
vegeta, maggi, pieprz czarny do smaku

Jak przyrządzić:

Kalafior dzielimy na małe "kwiatki" i gotujemy w osolonej wodzie "al dente".
Cebulki kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku na złoty kolor.
Następnie dodajemy kalafior do cebulki i mieszając delikatnie, dusimy przez około 3-4 min. Dodajemy do kalafiora śmietanę, dodajemy pieprz, maggi, vegety i dusimy około 3 minut.
Podajemy jako danie główne do ziemniaczków lub jako dodatek do białych mięs gotowanych lub lekko duszonych.

Jak podawać?

Po podaniu można posypać zieloną pietruszką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.02.2006 karla

Brzmi smakowicie

Zgłoś 31.03.2006 Martana

Oj Farciaku, jestes Farciakiem, bo Cie nie opiernicze a wrecz przeciwnie - prosciutkie danko ale za to jakie przepyszne:) Pozdrawiam.