Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kanapki po włosku

Tekst i foto Agata 08-07-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3 porcje8 złprosty15 min.średnio dużo

Składniki:

- 10 kromek chleba (najlepiej tostowy),
- troche masla,
- 3-4 zabki czosnku,
- 2-3 pomidory,
- sol i pieprz do smaku,
- bazylia (najlepiej świeża),
- ser mozarella.

Jak przyrządzić:

Chleb cienko posmarowac maslem, czosnek posiekac lub przecisnac przez praske i rozlozyc na maslo, pomidory pokroic (najlepiej w kostke) po czym polozyc na chleb, posolic i popieprzyc, bazylie posiekac i rozlozyc na pomidorach, a na koniec calosc oblozyc plastrami mozarelli. wlozyc do nagrzanego piekarnika i zapiekac jakies 10-15 min.

Uwagi:

A potem jesc i palze lizac!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.07.2003 MEGIRELLI

Super przepis!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz go wyprobowalam....i to nie raz......tak jak Frau Wolff napisala paluchy lizac..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

super smakuje no i nie drobo kosztu... Pokaż więcej

Super przepis!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz go wyprobowalam....i to nie raz......tak jak Frau Wolff napisala paluchy lizac..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

super smakuje no i nie drobo kosztuje.........no i zdrowiutkie jest bardzo. Polecam dla smakoszy kuchni wloskiej i nie tylko.....dla wegetarianek.....szczegolnie.............he, he

POZDROWIENIA DLA PANI AGATY I JEJ RODZINKI: MEZA I CORECZKI

Zgłoś 02.08.2003 barbara wojtczak

sa super szybko sie robi i koszt nie duzy jadlam zrobione przez agate wolff a teraz zrobie sama i pewnie tez bedzie mozna lizac paluchy.Warto zrobic i polecam zycze wsztstkim co zrobia smacvz... Pokaż więcej

sa super szybko sie robi i koszt nie duzy jadlam zrobione przez agate wolff a teraz zrobie sama i pewnie tez bedzie mozna lizac paluchy.Warto zrobic i polecam zycze wsztstkim co zrobia smacvznego.

Zgłoś 08.05.2004 Elen

Proste, szybkie i bardzo bardzo smaczne. Zamiast masla pokropilam ciabatte odrobina oleju z oliwek. To znaczne podkreslilo smak czosnku i mozzarelli. Wysmienita przystawka na pobudzenie apetytu!... Pokaż więcej

Proste, szybkie i bardzo bardzo smaczne. Zamiast masla pokropilam ciabatte odrobina oleju z oliwek. To znaczne podkreslilo smak czosnku i mozzarelli. Wysmienita przystawka na pobudzenie apetytu! Dziekuje

Zgłoś 24.08.2004 ziuta

we wloskich kanapkach nie uswiadczysz masla!!!

Zgłoś 04.12.2004 kasia

pyszne mmmmmmmmmmm

Zgłoś 16.12.2004 Pufetta

Rewelacyjne w smaku, pyszne kanapki. Zastapilam chlebek tostowy, kupionym z ciekawosci w markecie tzw: ziolowym chlebkiem-pizza, rowniez smakowalo wysmienicie.

Pozdrawiam.

Zgłoś 02.09.2005 Martana

Ludzie, zachwycacie sie przepisem, ktory funkcjonuje na swiecie od setek lat. Autorka tylko wam o nim przypomniala, mi tez, dlatego serdecznie Jej dziekuje. Odrobina kaparow pasowaloby do tego d... Pokaż więcej

Ludzie, zachwycacie sie przepisem, ktory funkcjonuje na swiecie od setek lat. Autorka tylko wam o nim przypomniala, mi tez, dlatego serdecznie Jej dziekuje. Odrobina kaparow pasowaloby do tego dania a co do pieczywa - tostowe jest serio najlepsze.

Zgłoś 25.06.2006 świerzak

na ile stopni wlaczyc piekarnik?

Zgłoś 14.06.2007 Żarłok

Superaste uwielbiam kanapki z pomidorem ale w takiej formie jeszcze nie jadłem naprawde super teraz tylko tak będe jadł pomidory :D

Zgłoś 10.12.2007

polecam nie ma żadnych zastrzeżeń