Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kanie panierowane

Tekst i foto Reniferek 04-10-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

Kanie - tylko kapelusze, 1 jajo, mąka, bułka tarta, sól, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić:

Kanie opłukać, odsączyć. Ułożyć blaszkami do góry i lekko posolić. Następnie panierować tak jak kotlety: w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Delikatnie docisnąć panierkę i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor (ok. 3 min. 1 str.). Ja smażę na smalcu, można na oleju.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.10.2007

oddaję 10 schabowych za jedna taką kanię. Tak samo przyrzadzałam duże opieńki, wczśniej jednak obgotowane. Smakuja wybornie.

Zgłoś 26.09.2010 Gosia

są super smażone

Zgłoś 26.07.2008 nardini

ja jeszcze je wczesniej wkladam do mleczka..pyyyychaaaa