Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kapuśniak z parówkami

Tekst i foto BINKA 28-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty40 min.?

Składniki:

1,5 litra bulionu , 300g kapusty kiszonej,3 ziemniaki, marchewka, pietruszka,seler, 4-5 parówek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, listek laurowy, majeranek, pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, seler pokroic w kosteczkę. Kapustę z warzywami zalać bulionem. Dodać łyżeczkę majeranku, listek laurowy i pieprz w ziarnach (2-3 ziarenka).Gotować do miękkości. Cebulę obrać,pokroić, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Do całości dodać koncentrat pomidorowy oraz podsmażone na niewielkiej ilości oleju parówki. Chwilę razem pogotować. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem.

Uwagi:

Najlepiej kiszoną kapustę podgotować oddzielnie, w osobnym garnku, ponieważ ziemniaki razem z kiszoną kapusta bardzo długo się gotują.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.04.2004 henryk

polecam jako przyprawę zmielony kminek. nadaje wspaniały smak i aromat.

Zgłoś 30.05.2005 Basia

Kapuśniak jest pyszny,ja zamiast oleju dodaje smalec. Domownikom bardzo smakuje ,i jest szybki w przygotowaniu.Polecam-i POZDRAWIAM.

Zgłoś 08.03.2006 ena

Bardzo dobry, polecam

Zgłoś 14.12.2007 lencia

DO HENRYK.............................masz racje mielony kminek dodawany do poszczegolnych zup czy don daje nam wspanialy smak i aromat , ogolnie kminku nie lubie ale dodany w malej ilosci napra... Pokaż więcej

DO HENRYK.............................masz racje mielony kminek dodawany do poszczegolnych zup czy don daje nam wspanialy smak i aromat , ogolnie kminku nie lubie ale dodany w malej ilosci naprawde mozna sie nasycic przesmacznym daniem....pozdrawiam