Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kapusta z pieczarkami (farsz do krokietów)

Tekst i foto Magda C. 24-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej, 1 kg pieczarek, 1 kostka masła, przyprawy do smaku.

Jak przyrządzić:

Pieczarki oczyścić i pokroić lub zetrzeć na tarce, podsmażyć na patelni do momentu puszczenia soku. Następnie pokroić kapustę i dodać do pieczarek (jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, wypłukać w wodzie lub delikatnie obgotować). Przyprawić i dusić na małym ogniu do momentu zmięknięcia kapusty (można dodać odrobinę wody). Na koniec dodać kostkę masła. Gdy masło się roztopi, wymieszać wszystko bardzo dokładnie i dusić jeszcze przez kilka chwil.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.12.2009 Aldona

Z tym maslem to troche przesada,wystarczy spora lyzka masla a lepiej nawet margaryny.