Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karczek po królewsku

Tekst i foto LESZCZYNA 26-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni90 min.?

Składniki:

4 plastry karczku, 20 dag pieczarek, 1 cebula, 25 dag żółtego sera, majonez, pikantny ketchup, bazylia

Jak przyrządzić:

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce. Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiowa. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek. Plaster obok plastra. Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, rozdrobnione plastry cebuli (po 2 na każdy plaster karczku) posypać startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu (babuni)i posypać szczyptą bazyli. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.12.2004 babajaga

Witam!! Słyszałam już o takim przepisie i podobno REWELACJA!!!!

Postaram się go wykonac niedługo!!!

Zgłoś 13.12.2004 madlen

Polecam. Robiłam.

Zgłoś 19.12.2004 monika i marcin

Słuchajcie !!!ten przepis to rewelacja!!! Wypróbowaliśmy go wczoraj...konsumpcja przy świecach,a mój chłopak był zachwycony!!!! Zadna trudność w przygotowaniu a przysłowiowe niebo w gębie!! nawe... Pokaż więcej

Słuchajcie !!!ten przepis to rewelacja!!! Wypróbowaliśmy go wczoraj...konsumpcja przy świecach,a mój chłopak był zachwycony!!!! Zadna trudność w przygotowaniu a przysłowiowe niebo w gębie!! nawet nie trzeba życzyć SMACZNEGO.!!!

Zgłoś 07.01.2005 noja

Nie zgodze się z przedmówcą, każdy ma swój gust... i nie wszyscy muszą "kochać" majonez Winiary. Takie uwagi powinno się zachowywać dla siebie.

Zgłoś 23.01.2005 Krzyś.

Witam. W tym wszystkim nie majonez jest najważniejszy. SMAK - otóż to - SMAK. Podczas konsumowania tego wytworu fantazji kulinarnej doznania smakowe są niewiarygodne. Poezja. Chyba tak to można... Pokaż więcej

Witam. W tym wszystkim nie majonez jest najważniejszy. SMAK - otóż to - SMAK. Podczas konsumowania tego wytworu fantazji kulinarnej doznania smakowe są niewiarygodne. Poezja. Chyba tak to można określić. Moje szczere gratulacje dla autorki. Nisko chylę czoła. Można to skonsumować na kolację, ale można i na obiadek. Osobiście podałem do karczku brzoskwinie z puszki. Nic więcej. Chociaż nie, podałem wino czerwone wytrawne. Smacznego.

Zgłoś 24.01.2005 Ilona

Fantastyczne jedzonko...a smak tego karczku jest naprawdę wyjątkowo dobry. Mąż zachwycony.Polecam gorąco!

Zgłoś 03.02.2005 Magda

jest super, mniam!!!

Zgłoś 11.02.2005 Someone

Swietny przepis! Znajomi zachwyceni! Ja natarlam jeszcze mieso czosnkiem, a calosc posypalam jeszcze lekko ostra papryka. Rewelacja!

Zgłoś 21.02.2005 awi

poprostu szok! niebo w gębie!

Zgłoś 21.02.2005 zwierzus

Smaczne, ładnie pachnie i wygląda. Niestety bardzo ciężkostrawne a jak się trafi tłusty karczek to w ogóle mogiła...

Zgłoś 26.03.2005 cola

Przepyszne :D

Moja mama, zona i 3 letnia cora zajadaly sie ogromnie :)

Jedno ze smaczniejszych dan. Pozdrawiam

Konrad

Zgłoś 02.04.2005 bibi-lola

Zrobilam i smakowalo.Ale jeden ogromny minus to ma-plywa w tluszczu!!!Jak ktos ma trzustke troche nie ten tego to musi uwazac.

Pomimo tego dobre.Nie spodziewalam sie,ze mozna cos w majone... Pokaż więcej

Zrobilam i smakowalo.Ale jeden ogromny minus to ma-plywa w tluszczu!!!Jak ktos ma trzustke troche nie ten tego to musi uwazac.

Pomimo tego dobre.Nie spodziewalam sie,ze mozna cos w majonezie zapiekac...hmm...czlowiek sie uczy cale zycie...

Zgłoś 04.05.2005 ruda

super danie!!! Warto Wszyscy byli zaskoczeni, że ja jako początkująca kucharka robię takie wyśmienite dania.Byłam dumna jak paw mo mąż jeszcze bardziej. pozdrawiam

Zgłoś 18.02.2006 aguŚa

ten przepis jest naprawde fajny...a wszczegolnosc ten majonez jak sie siecze to pycha...polecam:)

Zgłoś 19.06.2005 Ulik

Pyszne jedzonko !!!!!

Właśnie dzisiaj zrobiłam na obiad, wszyscy się zajadali a podałam mięsko z ziemniaczkami i surówką. Jedyne co zmieniłam w przepisie to , że parę godzin kotlety były ... Pokaż więcej

Pyszne jedzonko !!!!!

Właśnie dzisiaj zrobiłam na obiad, wszyscy się zajadali a podałam mięsko z ziemniaczkami i surówką. Jedyne co zmieniłam w przepisie to , że parę godzin kotlety były zamacerowane w ketchupie z rozdrobnionym czosnkiem i ziołami.

Przepis naprawdę bardzo udany. Pozdrawiam :))

Zgłoś 09.07.2005 arissa

Po prostu super!! Na początku podchodziłam sceptycznie do tego przepisu, ale po przeczytaniu powyższych komentarzy postanowiłam zaryzykować. Efekt przeszedł moje oczekiwania - karczek był po pro... Pokaż więcej

Po prostu super!! Na początku podchodziłam sceptycznie do tego przepisu, ale po przeczytaniu powyższych komentarzy postanowiłam zaryzykować. Efekt przeszedł moje oczekiwania - karczek był po prostu wyśmienity!!! Wszystkim bardzo smakowało :))))

Zgłoś 10.07.2005 Ola Z Kutna

Bardzo smaczne. Gorąco polecam

Zgłoś 28.07.2005 Marzena

PYCHOTKA!!!

Zgłoś 06.08.2005 małgoś

całość proponuję posypac tartą bułką.......podobnie przyrządzam kurczaka.....mmmmmmm

Zgłoś 10.08.2005 renia

Witam przepis extra, spodobał się rodzinnce. Pozdrawiam

Zgłoś 18.03.2006 brzossi

Bardzo dobra, łatwa i szybka potrawa. Bardzo smakuje facetom, hihi, wypróbowałam ;)

Ja daję malutko majonwzu i brytfankę przykrywam, wtedy jest wszystko bardziej soczyste ;)

Pozdra... Pokaż więcej

Bardzo dobra, łatwa i szybka potrawa. Bardzo smakuje facetom, hihi, wypróbowałam ;)

Ja daję malutko majonwzu i brytfankę przykrywam, wtedy jest wszystko bardziej soczyste ;)

Pozdrawiam

Zgłoś 27.09.2005 Aga13

Przyznam, że po waszych wypowiedziach skusiłam się na przygotowanie tego dania. No i zarówno ja, jak i rodzinka przyjęliśmy obiad bez entuzjazmu. Przeciętne danie, smak też. Nie polecam i nie ws... Pokaż więcej

Przyznam, że po waszych wypowiedziach skusiłam się na przygotowanie tego dania. No i zarówno ja, jak i rodzinka przyjęliśmy obiad bez entuzjazmu. Przeciętne danie, smak też. Nie polecam i nie wspomnę o tonach tłuszczu.

Zgłoś 12.10.2005 wiolka

pycha!!!!niebo w gebie!!!!!!!!!!raj!polecam i dzieki za suuuuper przepis/.sprzedalam/ go dalej.pozdrawiam

Zgłoś 30.10.2005 Asik37

Pyszne!!!!!!! tylko ser i majonez to na koncu. Polecam dla tych co nie lubia gotowac to jest danie szybkie i nie wymaga specjalnych umiejetnosci.

Zgłoś 12.11.2005 Isabel

nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad a ten przepis jest ciekawy jak przezyje taką bombe kaloryczną to jutro napisze trzymajcie kciuki o]] pa

Zgłoś 14.11.2005 thorrjar

Rewelacja, gorąco polecam, nie bójcie się majonezu, po prostu pycha, gratulacje dla autora przepisu

Zgłoś 02.01.2006 Lula

Pyszniutkie danie .... Polecam :-)

Zgłoś 08.01.2006 corka rybaka

dziwie sie ze wszystkim tak smakowalo bo mi wogole,wrecz beznadziejne,ja to robie od 5 lat ale z piersia z kurczaka i bez keczupu i takiej ilosci majonezu,sto razy lepsze,bee az mi niedobrze,nig... Pokaż więcej

dziwie sie ze wszystkim tak smakowalo bo mi wogole,wrecz beznadziejne,ja to robie od 5 lat ale z piersia z kurczaka i bez keczupu i takiej ilosci majonezu,sto razy lepsze,bee az mi niedobrze,nigdy juz tego nie zrobie

Zgłoś 18.03.2006 sunny30

Wypróbowałam na sobie!!! PO PROSTU PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 25.01.2006 aga

Muszę przyznać ,że danie jest wyśmienite :-) Wypróbowałam przepis na swoich gościach imieninowych:-))) Wszyscy sie zachwycali smakiem potrawy. POlecam bo danie jest naprawde przepyszne.Pozdrawia... Pokaż więcej

Muszę przyznać ,że danie jest wyśmienite :-) Wypróbowałam przepis na swoich gościach imieninowych:-))) Wszyscy sie zachwycali smakiem potrawy. POlecam bo danie jest naprawde przepyszne.Pozdrawiam Autorke przepisu

Zgłoś 14.03.2006 kasieńka

Naprawde dobry przepis i warto go wykorzystać. Polecam każdemu kto lubi eksperymentowac w kuchni nawet z taką dużą ilości kalori. Poprostu suuuuuper danie :-))))

Zgłoś 26.03.2006 honia

zaraz ide robic...

Zgłoś 31.03.2006 agusia

poprost niebo w gembie

Zgłoś 20.04.2006 mika031

baaaaaaardzo dobry przepis szczegolnie dla facetow oni lubia tluste,ale smaczek wart tych kalorii

Zgłoś 04.05.2006 Pandora

Faktycznie smakuje facetom...mojemu w każdym razie smakowało.

Tyle, że ja zamiast bazylii dodałam rozmaryn i trochę czosnku.Pycha.

Mimo wątpliwości-majonez na wierzu się sprawdził.... Pokaż więcej

Faktycznie smakuje facetom...mojemu w każdym razie smakowało.

Tyle, że ja zamiast bazylii dodałam rozmaryn i trochę czosnku.Pycha.

Mimo wątpliwości-majonez na wierzu się sprawdził.

A i dookoła w foremnce ziemniaczki pokrojone w łódki(bo pieką się tyle co mięso).Polecam - szybkie, proste i smaczne....

Zgłoś 15.08.2006 mala_córcia

to ja jestem indywidualistka bo moja mama zrobila to danie i mi w ogole nie smakowalo... ani mojemu mlodszemu bratu...

Zgłoś 17.08.2006 Sylwia

Właśnie się dusi w piekarniku:) zobaczymy co to będzie:) ale myślę, że będzie pychotka:)

Zgłoś 04.03.2007 Sylwia

To była rewelacja!!!pyszne, a ze plywa w tluszczu to fakt ale kto by sie przejmowal ;) na pewno nie nasi mezczyzni:) kilecki the best!! winiary jak sama nazwa wskazuje do dekoracji ale nie do je... Pokaż więcej

To była rewelacja!!!pyszne, a ze plywa w tluszczu to fakt ale kto by sie przejmowal ;) na pewno nie nasi mezczyzni:) kilecki the best!! winiary jak sama nazwa wskazuje do dekoracji ale nie do jedzenia. a poza wszystkim smakuje i wyjdzie z kazdym osobiscie z braku mozliwosci kupienia kieleckiego probowalam kilka osobiscie i zawsze jest wysmienite.

Zgłoś 28.08.2006 Anet

Naprawdę super ten przepis! szybkie i łatwe w przygotowaniu a w smaku prawdziwa rewelacja. Polecam!

Zgłoś 27.09.2006 pychotka

karczek jest poprostu wyśmienity ...kazdemu smakowal dodalam tylko troszke ostrej papryki na keczup jeszcze palce lizac

Zgłoś 08.11.2006 córeczka

to jest bardzo smaczne.

smakuje całej rodzinie

Zgłoś 03.02.2011 MIstrz patelni

Hmmmm. Czytam Wasze komentarze i mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony mnóstwo otwartych, myslących osób, z drugiej kupa idiotek, mówiących "fuj" bo zobaczyły majonez. Ale czemóż ... Pokaż więcej

Hmmmm. Czytam Wasze komentarze i mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony mnóstwo otwartych, myslących osób, z drugiej kupa idiotek, mówiących "fuj" bo zobaczyły majonez. Ale czemóż się dziwić, skoro mózg bez tkanki tłuszczowej po prostu nie pracuje jak należy. Najlepiej jest nażreć się słodyczami, potem wypić herbatke przeczyszczającą i przesiedzieć pół dnia na kiblu. Fajnie jest jeszcze skrytykować coś, czego się nie robiło, nie jadło.

Zgłoś 03.02.2011 MIstrz patelni

Hmmmm. Czytam Wasze komentarze i mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony mnóstwo otwartych, myslących osób, z drugiej kupa idiotek, mówiących "fuj" bo zobaczyły majonez. Ale czemóż ... Pokaż więcej

Hmmmm. Czytam Wasze komentarze i mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony mnóstwo otwartych, myslących osób, z drugiej kupa idiotek, mówiących "fuj" bo zobaczyły majonez. Ale czemóż się dziwić, skoro mózg bez tkanki tłuszczowej po prostu nie pracuje jak należy. Najlepiej jest nażreć się słodyczami, potem wypić herbatke przeczyszczającą i przesiedzieć pół dnia na kiblu. Fajnie jest jeszcze skrytykować coś, czego się nie robiło, nie jadło.

Zgłoś 18.12.2006 grzegorz puławy

to jest poprostu fantastico!!!! polecam wszystkim.Pozdrowienia dla autorki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!REWELKA

Zgłoś 03.01.2007 Lilka

wardzik!

najlepszym majonezem jest majonez kielecki

a sam przepis brzmi dziwnie

może gdyby zastapic ketchup sosem pomidorowym...?

Zgłoś 10.01.2007 szef-65

zobacze jak zrobie

Zgłoś 10.01.2007 szef-65

majonez kielecki to cieniocha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 10.01.2007 szef-65

majonez kielecki to cieniocha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 19.01.2007 joanna.c

Super to wyszło. Choć nie do końca się zastosowałam do przepisu (ze względu na dostawy prądu podczas ostatnich wichur,bo mam piekarnik elektryczny).Otóż upiekłam karczek obtoczony w ketchupie na... Pokaż więcej

Super to wyszło. Choć nie do końca się zastosowałam do przepisu (ze względu na dostawy prądu podczas ostatnich wichur,bo mam piekarnik elektryczny).Otóż upiekłam karczek obtoczony w ketchupie na patelni (choć trzeba uważać bo ketchup może się palić, ale udało się),a pieczarki poddusiłam w garnku.Potem, tylko na 15 min. włozyłam do piekarnika zapiec to z serem i pieczarkami i majonezem.Rewelacja, polecam wszystkim. Smakowało wybornie. Podałam, to z ziemniakami ugotowanymi i podpieczonymi na patelni i surówką. Niebo w gębie. Obiad inny niż wszystkie (nawet mąż pochwalił:)

Zgłoś 18.03.2007 aqe

Jejku to jest pyszne!

Cała rodzinka się zajadała.

Dziękuję !

Zgłoś 04.04.2007 MONIC

wszystko ok!ale po mojemu wychodzi to zbyt tłuste!

owszem smaczne ale sam karczek jest tłusty, ser tłusty majonez tłusty!troche za ciezkie

Zgłoś 18.06.2007 domcia

Danie przepyszne, ale okropnie tłuste:-(, polecam zamiast karczku schab, jest chudziutki a w smaku nic nie traci,rewelacja!!!

Zgłoś 05.07.2007 maleeenka

poprostu super:) rownie dobrze smakuje zastepując karczek filetami z udek z kurczaka:D naprawde super:D

Zgłoś 30.09.2007 Bekopak

Bardzo dobre. Tylko lepiej 20 min mniej trzymac w piekarniku bo sie rozlatuje.PYCHA. POLECAM!!!

Zgłoś 18.09.2010 ildefix

A ja robię tak:

Karczek kroję w plastry - grubość do 1cm. Lekko je rozgniatam ręką i rozciągam. Na noc wstawiam do lodówki z marynatą (sól ziołowa, pieprz czarny, olej, trochę przyprawy do... Pokaż więcej

A ja robię tak:

Karczek kroję w plastry - grubość do 1cm. Lekko je rozgniatam ręką i rozciągam. Na noc wstawiam do lodówki z marynatą (sól ziołowa, pieprz czarny, olej, trochę przyprawy do grilla, czosnek i na wierzch przykrywam cebulą, zakrywam naczynie). Bierzemy blachę z piekarnika, smarujemy karczek musztardą i keczupem z obu stron, solimy, pieprzymy, kilka kropel sosu sojowego (może być maggi) na to posiekany czosnek (jak kto lubi - ja daję 1 ząbek na 1 plaster) na to cebula (pokrojona w plastry, wykorzystuję też tą z marynaty). Na górę sypiemy pokrojone pieczarki tak żeby pokrywały cały kawałek mięsa, na to żółty ser tarty, kleks majonezu i zioła prowansalskie (albo oregano lub bazylia - zależy co akurat jest pod ręką). Piekarnik z termoobiegiem rozgrzewam do ok. 180st.C i wkładam na jakąś godzinkę. 15 min przed końcem pieczenia podlewam odrobiną wody.

Dzięki "pierzynce" z pieczarek karczek jest miękki i soczysty i wcale nie tłusty.

Zgłoś 05.10.2009 Docia

Ten karczek to prawdziwa pychota!!! REWELACJA

Zgłoś 14.12.2008 siódma kuchara

Jadłam u znajomych jako ciepła zakaske "na dzien dobry", pyszne, wlasnie robie go pierwszy raz, bo mam zamiar zrobic go ponownie na świetęczny obiad. Mam nadzieje ze wyjdzie i ze rodzi... Pokaż więcej

Jadłam u znajomych jako ciepła zakaske "na dzien dobry", pyszne, wlasnie robie go pierwszy raz, bo mam zamiar zrobic go ponownie na świetęczny obiad. Mam nadzieje ze wyjdzie i ze rodzinka bedzie miala obiad, bo jak nie to .... maslanka jest w liodowce

Zgłoś 30.12.2007 tazior

Rewelacja... zrobiłem na Święta zjadłem z rodzinką i muszę przyznać poezja smaku... danie na 100% do wielokrotnego użytku :) pozdrawiam

Zgłoś 31.12.2007 aga7874

Przepisik naprawde suuuper!Zrobiłam to danko i naprawde rewelacja,mężowi również smakowało.Karczek kupiłam w miarę chudziutki i mięsko było pyszne,aż sie rozpływało w ustach.A sosiku,fakt troszk... Pokaż więcej

Przepisik naprawde suuuper!Zrobiłam to danko i naprawde rewelacja,mężowi również smakowało.Karczek kupiłam w miarę chudziutki i mięsko było pyszne,aż sie rozpływało w ustach.A sosiku,fakt troszke duzo go jest,ale co za problem,można go pod koniec pieczenia zlać i na jego bazie przyrządzić sobie jakiś sosik i użyć do czegoś innego.

Zgłoś 05.01.2008 Capus

to danie jest rewelacyjne robie je juz któryś raz i za kazdym razem wychodzi super. własnie wsadziłem do piekarnika i czekam niecierpliwie

Nobla temu kto to wymyslil :)

Zgłoś 01.03.2008 makunator

REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lubię poeksperymentować w kuchni i tą potrawę zrobiłem z ciekawości. Od tego czasy jest stałym daniem w mojej kuchni,a i paru osobom sprzedałem ten przepisi... Pokaż więcej

REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lubię poeksperymentować w kuchni i tą potrawę zrobiłem z ciekawości. Od tego czasy jest stałym daniem w mojej kuchni,a i paru osobom sprzedałem ten przepisik.Oczywiście wszyscy zachwyceni.

Zgłoś 01.03.2008 makunator

Acha,jako dodatek stosuję pieczone ziemniaki.krojone w ćwiartki.upaprane oliwą i posypane przyprawą Do pieczonych ziemniaków.Pieką się razem z karczkiem,na oddzielnej blaszce.

Zgłoś 25.05.2008 Pati&Stefo

Karczuchno mięciutki, pieczarki - pycha!!!!! Nowy smak, bardzo trafiony. Mój Ukochany jeszcze teraz paluszki oblizuje :) PZDR

Zgłoś 26.05.2008 mamagela

moim osobistym zdaniem najleprzyjest majonez ktory robi moj maz ,a nastepny w rankingu to winiary,karkowka jest oki!tylko ja najpierw lekko podsmarzam rozmarynem tymiankiem,a pozniej zapiekam da... Pokaż więcej

moim osobistym zdaniem najleprzyjest majonez ktory robi moj maz ,a nastepny w rankingu to winiary,karkowka jest oki!tylko ja najpierw lekko podsmarzam rozmarynem tymiankiem,a pozniej zapiekam danie jest supcio ,oczywiscie z tymi wszystkimi dodatkami kazdy moze dodac cos wg. uznania papryka ,brokuly i inne... pozdrawiam smakoszy!

Zgłoś 07.07.2008 Julia

Ja właśnie robię wygląda super jak na razie, mam nadzieje ze bedzie pycha :)

Zgłoś 25.10.2009 aniaaa

Słuchajcie, karczek poprostu przepyszny, całej rodzince bardzo smakowało :) teraz na stałe zagosci w naszym obiadowym menu :)

Zgłoś 24.07.2008 degado

hm...widze ze nie wszyscy potrafia doceniac prace i inwencje innych...jakies tam mieszanie i dodawne innych skladnikow i owszem ale najpierw nalezaloby sprobowac oryginalu...wtedy mozna krytykow... Pokaż więcej

hm...widze ze nie wszyscy potrafia doceniac prace i inwencje innych...jakies tam mieszanie i dodawne innych skladnikow i owszem ale najpierw nalezaloby sprobowac oryginalu...wtedy mozna krytykowac - bo oczywiscie nie kazdemu musi przypasc do gustu, potem mozna eksperymentowac, a jak juz ktos cos tam pododawal to po co komentuje ten przepis skoro sam zrobil cos zupelnie innego???

Ale co tu duzo gadac skoro znalazlo sie nawet kilka osob ktore skrytykowaly nie probujac nawet zrobic...eh...zenada

Zgłoś 05.07.2011 marteczka

Bardzo dobre naprawde polecam i przede wszystkim szybkie:)))

Zgłoś 08.07.2009 magda

karczek wyszedł wyśmienity!!! mój facet był zachwycony i zjadł prawie całą brytwanne!!! napewno będe go robiła przy najbliższej okazji!!!!

Zgłoś 21.11.2009 a0002

nie wierzyłam ale spróbowałam.... rewelacja !! pominęłam majonez i boję się go użyć :) ale to normalnie "niebo w gębie" :) goście zachwyceni a ja zadowolona z prostego a jakże wspaniał... Pokaż więcej

nie wierzyłam ale spróbowałam.... rewelacja !! pominęłam majonez i boję się go użyć :) ale to normalnie "niebo w gębie" :) goście zachwyceni a ja zadowolona z prostego a jakże wspaniałego smakowo dania :) Zrobiłam juz kilka razy i zawsze rewelacyjny efekt. Polecam...

Zgłoś 31.07.2009 Granulkaa

własnie jutro mam zamiar ten przepis wykorzystać, napisze jak wyszło

Zgłoś 02.08.2009 daga

ja dziś będę piekła mam nadzieje że rodzince b ędzie smakowało?

Zgłoś 26.08.2009 janusz

PYCHOTKA!!!

Zgłoś 07.02.2010 ?

czy mięso przed pieczeniem trzeba posypać pieprzem i solą?

Zgłoś 04.01.2010 Aro

Super dobre polecam

Zgłoś 17.01.2010 czesterka

rewelacja!! jak karczek to tylko po krolewsku :) uwielbiam ten przepis. smacznego!!

Zgłoś 17.01.2010 czesterka

rewelacja!! jak karczek to tylko po krolewsku :) uwielbiam ten przepis. smacznego!!

Zgłoś 27.02.2010 kisage

Nie rozumiem jednego: czas przygotowania 1h na 170stopni a na wierzchu przez cały czas pieczenia ma być ser żółty posiekany? Przecież w tak długim czasie ten ser się spali, czy nie?

Zgłoś 07.02.2011 alutka

Pychotka,pałaszowałam ten karczek niedawno u kuzynki .Super.

Zgłoś 31.05.2012 fdd

BOSKI!!!!!!!!

Zgłoś 01.06.2010 Aneczka

Witam serdecznie! Uważam, że przepis na pewno sprawdzony i bardzo dobry jednakże ja jednak trochę pozmieniałam.. Otóż przede wszystkim to zamiast karczku zrobiłam schab, który 'wytarzałam&... Pokaż więcej

Witam serdecznie! Uważam, że przepis na pewno sprawdzony i bardzo dobry jednakże ja jednak trochę pozmieniałam.. Otóż przede wszystkim to zamiast karczku zrobiłam schab, który 'wytarzałam' w rozdrobnionym czosnku, potem przyprawiłam własną mieszanką przypraw do mięs i lekko 'wypaćkałam' w keczupie po czym ułożyłam na blaszce tak jak w przepisie. Potem dałam oczywiście pieczarki, cebulę i lekko posypałam przyprawami. Ilość majonezu tez ograniczyłam w niektórych miejscach tylko porzucałam co posypałam bazylią i majerankiem. Wszystko wstawiłam na 20 minut na 150*C na termoobieg potem posypałam żołtym serem i z powrotem wsadziłam na 30 minut.

Pozdrawiam wszystkich smakoszy ;)

Zgłoś 09.05.2011 lolka

smakuje nieciekawie,chyba lepsze by bylo bez ketchupu,ogolnie nie polecam;)

Zgłoś 22.07.2010 Sabina

To moje popisowe danie.

Zawsze przyrządzam mojemu mężczyźnie jak jest jakaś okazja.Rewelacyjny- palce lizać mniam.

Ja np. jeszcze oprócz ketchupu smaruję je również musztardą z gorcz... Pokaż więcej

To moje popisowe danie.

Zawsze przyrządzam mojemu mężczyźnie jak jest jakaś okazja.Rewelacyjny- palce lizać mniam.

Ja np. jeszcze oprócz ketchupu smaruję je również musztardą z gorczycą i miodem. Polecam

Zgłoś 14.02.2011 WABUK

GORĄCO POLECAM! PRZEPIS JEST PROSTY ALE BARDZO EFEKTOWNY!!! JA DO WIELU MIĘSNYCH DAŃ DAJĘ MAJONEZ! PROPONUJĘ WCZEŚNIEJ ZAMARYNOWAĆ KARCZEK W ZIOŁACH I CZOSNKU I ZOSTAWIĆ GO NA NOC!!! SMACZNEGO<... Pokaż więcej

GORĄCO POLECAM! PRZEPIS JEST PROSTY ALE BARDZO EFEKTOWNY!!! JA DO WIELU MIĘSNYCH DAŃ DAJĘ MAJONEZ! PROPONUJĘ WCZEŚNIEJ ZAMARYNOWAĆ KARCZEK W ZIOŁACH I CZOSNKU I ZOSTAWIĆ GO NA NOC!!! SMACZNEGO

Zgłoś 03.11.2010 Ewelina

Wlasnie zjadlam to cos czuje sie jak bym wypila szklanke oliwy ochyda. Mojemu mezowi smakowalo.

Zgłoś 18.02.2011 zilk

Danie naprawdę smaczne! Dodałem czosnku i ostrej papryki zrezygnowałem z bazylii bo nie lubimy. Hmmm zastanawiam się tak czy nie lepsze by było gdyby wymieszać ten karczek w ketchupie i w muszt... Pokaż więcej

Danie naprawdę smaczne! Dodałem czosnku i ostrej papryki zrezygnowałem z bazylii bo nie lubimy. Hmmm zastanawiam się tak czy nie lepsze by było gdyby wymieszać ten karczek w ketchupie i w musztardzie jakiejś??? próbował ktoś w ten sposób? ja sprawdzę. Dzięki za fajny przepis łatwy do zrobienia i bardzo smaczny na dodatek ciekawie wygląda na talerzu.

Zgłoś 13.10.2010 Amator

Świetne żarcie, nawet pomimo braku wszystkich składników (bez pieczarek) no i na patelni też da się zrobić (dusząc) :))

Zgłoś 13.03.2012 adubas

Jutro wypróbuję i mam nadzieję,że będzie smakowało.Naczytałam się tych opinii że oho....

Zgłoś 18.03.2013 sqcwfs

VcTCJb <a href="http://hmhlihkiwkww.com/">hmhlihkiwkww</a>, [url=http://oamakxivafny.com/]oamakxivafny[/url], [link=http://hqxzqqcxnokk.com/]hqxzqqcxnokk[/link], http://ot... Pokaż więcej

VcTCJb <a href="http://hmhlihkiwkww.com/">hmhlihkiwkww</a>, [url=http://oamakxivafny.com/]oamakxivafny[/url], [link=http://hqxzqqcxnokk.com/]hqxzqqcxnokk[/link], http://otsyimgnacry.com/

Zgłoś 09.04.2013 luca

naprawde pyszne,przepis rozdaję każdemu jak tylko zjedzą to danie u mnie

Zgłoś 18.03.2014 goÅÄ

If you are wrong because my focus has been successfully used by massage therapists and chiropractors to help victims and I think this is an Indian text dating to B., <a href="http://xn--... Pokaż więcej

If you are wrong because my focus has been successfully used by massage therapists and chiropractors to help victims and I think this is an Indian text dating to B., <a href="http://xn--jpn-qi4b3ah5gqi5isdc.com/">オンラインカジノ</a>, [url="http://xn--jpn-qi4b3ah5gqi5isdc.com/"]オンラインカジノ[/url], http://xn--jpn-qi4b3ah5gqi5isdc.com/ オンラインカジノ, hggkk,