Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karczek w ananasach

Tekst i foto ancka 03-09-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni120 min.?

Składniki:

- 1 kg karczku (moze byc 1,5),
- puszka ananasów,
- dwa sosy słodko kwaśne w sloiku (pudliszki najlepsze).

Jak przyrządzić:

Karczek myjemy, osuszamy kroimy w plastry i obsmażamy na patelni. Obsmażony ukladamy w brytfannie i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Przykrywamy i pieczemy 1h, po godzinie wyjmujemy z piekarnika dodajemy sosy (rozlozyc rownomiernie) i na wierzch pokrojone w kostke ananasy i pieczemy nastepna godzinke. Smacznego.

Uwagi:

Potrwa wspaniala jesli ktos lubi miesko na slodko, paluszki lizac.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.10.2004 Gugas

Tjaaaaaaaaaa a wietnamczycy uwielbiaja gotowanego psa, w laosie smazone golebie w niektorych krajach szczury z glebokiego oleju. To co sie czepiasz karczu z ananasem a moze to dobre jest ??

Zgłoś 13.11.2004 karolek

jesteście poje......... zróbcie potem spróbujcie, a dopiero potem kałojady wstawcie swój komentarz. Ja spróbowałem i żyje a co najważniwjsze wszystkim, których częstowałem byli zachwyceni.

... Pokaż więcej

jesteście poje......... zróbcie potem spróbujcie, a dopiero potem kałojady wstawcie swój komentarz. Ja spróbowałem i żyje a co najważniwjsze wszystkim, których częstowałem byli zachwyceni.

Zgłoś 17.03.2005 barbiken

czy 2godz .pieczenia to nie zadlugo?Gdy piekę plastry w piekarniku trwa to30min i są gotowe.

Zgłoś 17.08.2005 ala

Właśnie jedliśmy na obiad karczek w ananasach. Przyznam, że miałam tremę przeg gotowaniem obiadu, bo jeszcze nigdy nie jadłam karczku na słodko. Potrawa wyszła bardzo pyszna. Zastanawiałam sie n... Pokaż więcej

Właśnie jedliśmy na obiad karczek w ananasach. Przyznam, że miałam tremę przeg gotowaniem obiadu, bo jeszcze nigdy nie jadłam karczku na słodko. Potrawa wyszła bardzo pyszna. Zastanawiałam sie nad posoleniem mięsa (no bo jak to mięsa nie solić?), ale sól jest zbyteczna. Co do długości pieczenia - dla pewności wyciągałam mięso co jakiś czas z piekarnika, dla sprawdzenia twardości, i myślę, że to metoda, którą bym poleciła. Całkiem możliwe, że niektóre mięso potrzebuje dłuższego pieczenia, a delikatniejsza sztuka - krótszego czasu. Trzeba tez wziąc pod uwage, że mięso musi się "przegryźć" ze słodkim smakiem, więc trochę czasu tu potrzeba. Nastepnym razem spróbuję z innym miesem, może... z polędwiczką wieprzową... Ale przepisik spoko - POLECAM!!!

Zgłoś 17.08.2005 ala

Zapomniałam dodać, że potrawa wymaga bardzo mało pracy, co dla mnie jest ogromną zaletą, bo nie lubię babrać się w kuchni.

Zgłoś 03.04.2007 MALWINKA

KARCZEK JEST MIESEM SZLACHETNYM LEPSZYM I PRAKTYCZNIEJSZYM OD SCHABU A POZTYM ON LUBI SLODKO

Zgłoś 16.01.2008 renia

Karczek jest wyśmienity, paluszki lizać, aczkolwiek ja piekłam tylko godzinke w piekarniku elektrycznym z termooobiegiem w 200 stopniach i to wystarczyło!

POLECAM!!!!

Zgłoś 18.09.2008 agaz

Robiłam karczek w ananasach wg przepisu! Danie wszystkim smakowało, podałam je z ryżem jaśminowym, surówką z kapusty pekińskiej, pora i kukurydzy.Rewelacja

Zgłoś 28.06.2010 patt

ludzie, ale wy dziwni jestescie! przeciez to jest pyszne. moze tak nie wyglada ale smakuje pysznie! :D