Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karczek wykwintny

Tekst i foto Zuzanka 06-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Karczek, ocet balsamiczny, słodki sos sojowy, słony sos sojowy (sojowo - grzybowy ), 2 cebule, czosnek

Jak przyrządzić:

Karczek kroimy na plasry, wkładamy do miski, zalewamy je sosami sojowymi i octem balsamicznym, tak aby powstał sos. Mięso puści jeszcze troszkę wody. Dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki oraz kilka ząbków czosnku, również posiekanych. Dokładnie wymieszać wszystko tak, aby mięso całe znajdowało się w przyprawach,. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Potem tylko smażenie i uczta gotowa. Można również smażyć mięso na patelni. Nie wyrzucać cebuli ani czosnku ! Mają niepowtarzalny smak! Pozdrawiam i życzę smacznego

Jak podawać?

Podajemy z pieczonymi ziemniakami, keczupem, musztarką a nawet bez przypraw, ponieważ znakomity dodatek mamy w postaci cebulki smażonej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.