Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkóweczka

Tekst i foto Agama 24-10-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

- karkówka w plastrach - grubszych,
- olej,
- cebula,
- ser żółty,
- majonez,
- vegeta,
- ew. czosnek.

Jak przyrządzić:

Plastry karkówki bardzo delikatnie rozbić - ale nie cienko - nie tak jak na kotlety ! posypać z obu stron vegetą Posmarować z obu stron olejem, ułożyć na blaszce kotleciki, każdy obłożyć krążkami surowej cebuli, na tym ułożyć plastry sera żółtego, a ser posmarować majonezem. Włożyc to wszystko należy do piekarnika na ok. 40 minut. PYCHA JEDZONKO!

Uwagi:

podawać najlepiej z ryżem (ja mieszam ugotowany ryż z masłem utartym z czosnkiem !!!!!), ale w sumie jak kto lubi. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.11.2003 anna_w

myślę że to pychotka

Zgłoś 12.11.2003 veronique

Pysznie to brzmi, ale nie lepiej zamiast vegety dodac NATURALNYCH przypraw, pysznych i zdrowych?

Zgłoś 29.01.2004 Benita

Ja jescze do tych kotletów dodaję kiszony ogórek pokrojony w drobną kostkę .

Naprwdę pycha !!! Smacznego !!!!(+_+)

Zgłoś 10.03.2004 collin123

pytanie mam. co sie stanie z majonezem i ż.serem po 40 minutach w piekarniku...? czy to aby nie za długo na te produkty? przecież śladu nie będzie po serze albo się spali... to samo się tyczy ma... Pokaż więcej

pytanie mam. co sie stanie z majonezem i ż.serem po 40 minutach w piekarniku...? czy to aby nie za długo na te produkty? przecież śladu nie będzie po serze albo się spali... to samo się tyczy majonezu.

Zgłoś 15.03.2004 Lynx

To jest pyszne i co dla mnie najważniejsze, proste danie (jestem żółtodziobem w kuchni). Polecam wszystkim. Żona z dziećmi jeszcze chyba przez tydzień wspominała mój kulinarny "sukces"... Pokaż więcej

To jest pyszne i co dla mnie najważniejsze, proste danie (jestem żółtodziobem w kuchni). Polecam wszystkim. Żona z dziećmi jeszcze chyba przez tydzień wspominała mój kulinarny "sukces". Nie trzeba obawiać się o ser i majonez, nie spalą się (choć też w to powątpiewałem). Przyprawiać można oczywiście innymi przyprawami. Ja zrobiłem dwie wersje - pierwsza to tylko sól i pieprz, druga czerwony "delikat" Knorra. Obie smaczne. Mięsa nie rozbijałem.

Zgłoś 15.03.2004 Lynx

To jest pyszne i co dla mnie najważniejsze, proste danie (jestem żółtodziobem w kuchni). Polecam wszystkim. Żona z dziećmi jeszcze chyba przez tydzień wspominała mój kulinarny "sukces"... Pokaż więcej

To jest pyszne i co dla mnie najważniejsze, proste danie (jestem żółtodziobem w kuchni). Polecam wszystkim. Żona z dziećmi jeszcze chyba przez tydzień wspominała mój kulinarny "sukces". Nie trzeba obawiać się o ser i majonez, nie spalą się (choć też w to powątpiewałem). Przyprawiać można oczywiście innymi przyprawami. Ja zrobiłem dwie wersje - pierwsza to tylko sól i pieprz, druga czerwony "delikat" Knorra. Obie smaczne. Mięsa nie rozbijałem.

Smacznego!!!!!

Zgłoś 13.06.2004 effka

Mięsko pychotka, wszystkie ciotki z rodzinki chciały przepis palce lizać !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 24.07.2004 jagra

Czy na patelni mozna to pyszne jedzonko smażyć???????????

Zgłoś 17.08.2004 aga

Te kotlety są naprawdę dobre.Ja jeszcze dodaję duszone pieczarki i plastry pomidora.Polecam

Zgłoś 20.03.2006 DAREK

W jakiej temperaturze to piec w piekarniku????????????

Zgłoś 27.09.2004 Kasiunia

Zrobiłam to na niedzielny obiad. Wszystkim smakowało, nawet moim wybrednym dzieciom. Naprawdę pyszne!

Zgłoś 31.03.2005 Aska

brzmi dobrze - mysle ze zrobie i to jeszcze dzisiaj!!!!!!!!!

Zgłoś 31.03.2005 zosia

czy ser moze byc starty ?????cz musza byc plastry

Zgłoś 19.07.2005 Ewelinka

Czesc dzisiaj wypróbowalam twój przepis i uważam że jest rzeczywiscie wyjatkowy.Wiecej takich przepisow prosze.

Zgłoś 05.09.2005 Alicja

cebulkę podsmażyć na masełku - I warstwa

potarkowane surowe warzywa (marchewka, pietruszka, seler) - II warstwa

ser w plastrach (lepiej niż tarkowany ponieważ lepiej sie smaruje ma... Pokaż więcej

cebulkę podsmażyć na masełku - I warstwa

potarkowane surowe warzywa (marchewka, pietruszka, seler) - II warstwa

ser w plastrach (lepiej niż tarkowany ponieważ lepiej sie smaruje majonezem) III warstwa

majonez koniecznie kętrzyński IV warstwa

smacznego pychotka

jeśli nie chce ci sie tarkować warzyw kup mrożone pokrojone w paski

Zgłoś 10.10.2005 Ania

Karkóweczka jest po prostu pychotka mniam mniam.Zrobiłam, wszystkim smakowała a co najwazniejsze w tym, że upieczona leci do Anglii. Tak smakowała gościom. Pozdrawiam

Zgłoś 14.10.2005 timna

skorzystałam z tego przepisu już jakiś czas temu i od tamtej pory mój facet jak się chce pochwalić swoim talentem kulinarnym to zawsze to robi ;o)) jest pyszna i zawsze wszystkim smakuje...

... Pokaż więcej

skorzystałam z tego przepisu już jakiś czas temu i od tamtej pory mój facet jak się chce pochwalić swoim talentem kulinarnym to zawsze to robi ;o)) jest pyszna i zawsze wszystkim smakuje...

mięsko można też posmarować delikatnie musztardą

Zgłoś 29.10.2005 Stefan

No to trza spróbować..:), dodam plastry cukini, ciekawe jak wyjdzie...

Zgłoś 29.10.2005 Stefan

ehhhhh :)))....rewelacja

Zgłoś 04.11.2005 cantate

czesc wszytskim jestem poczatkujaca kucharka i mam pytanko poniewaz przewaznie do potraw dodaje vegety a czesem czytam w waszych komentarzach ze vegete mozna zastapic innymi przyprawami zdowszym... Pokaż więcej

czesc wszytskim jestem poczatkujaca kucharka i mam pytanko poniewaz przewaznie do potraw dodaje vegety a czesem czytam w waszych komentarzach ze vegete mozna zastapic innymi przyprawami zdowszymi i smaczniejszymi wiec prosze napiszcie czym ja moge zastapic bo nie mam pjecia z gory dziekuje pozdrawiam

Zgłoś 04.11.2005 Moro

A ja muszę się wyłamać...

Karkówka może i smaczna, ale niestety dla mnie zbyt tłusta. Raz, że piecze się w tym tłuszczu, który z niej sie wytopi, a dwa: od góry jest kompres z tłuszczu (z... Pokaż więcej

A ja muszę się wyłamać...

Karkówka może i smaczna, ale niestety dla mnie zbyt tłusta. Raz, że piecze się w tym tłuszczu, który z niej sie wytopi, a dwa: od góry jest kompres z tłuszczu (z majonezu i sera). Dzisiaj zrobiłam na obiad i jest mi bardzo ciężko, choć zjadłam tylko trochę.

Nie polecam.

Zgłoś 12.11.2005 Isabel

hej jestem doświadczoną kucharką i myślę że rodzinka przeżyje taką bombę napisze jutro jaki efekt pa

Zgłoś 13.11.2005 Isabel

hej to znowu ja przezylam rodzinka zachwycona ale zamiast majonezu dalam musztarde ostra po prostu pycha polecam

Zgłoś 18.01.2006 ag23

Super, super przepis.

Zgłoś 27.02.2006 Makucha

przepis fajny, zamiast karkówki użyłam schabu i kotlety zamarynowałam w przyprawach, najgorsza sprawa to czyszczenie blachy po upieczeniu tego dania, cholery można dostać...

Zgłoś 27.02.2006 Makucha

Fajny przepis, zrobiłam, smakowało (zamiast karkówki użyłam schabu i zamarynowała w przyprawach kotlety). Najgorsza sprawa to czyszczenie blachy po upieczeniu...

Zgłoś 14.03.2006 ivett

Niebo w gębie!Wszystkim polecam!!!! Ja przyprawiam Kamisem do mięs.Pozdrawiam.

Zgłoś 27.03.2006 Kasia

Ta karkówka jest przepyszna i rozpływa się w ustach!!! Wszyscy się nią zachwycają!!! Zamiast Vegety proponuję jakąkolwiek przyprawę do mięs, może być też pieprz ziołowy. Pozdrawiam

... Pokaż więcej

Ta karkówka jest przepyszna i rozpływa się w ustach!!! Wszyscy się nią zachwycają!!! Zamiast Vegety proponuję jakąkolwiek przyprawę do mięs, może być też pieprz ziołowy. Pozdrawiam

Zgłoś 28.03.2006 Strawberrytea

Karkóweczka pyszna - pieczona smakuje zupełnie inaczej niż duszona w sosie :)

Ktoś tu pytał o majonez - co się z nim dzieje po 40 min pieczenia - łączy się z roztopionym serem i tworzy si... Pokaż więcej

Karkóweczka pyszna - pieczona smakuje zupełnie inaczej niż duszona w sosie :)

Ktoś tu pytał o majonez - co się z nim dzieje po 40 min pieczenia - łączy się z roztopionym serem i tworzy się pyszna, chrupiąca, złota skorupka :)

Z przypraw-dodałam jeszcze pieprz żeby było trochę ostrzejsze.

A co do cebulki to polecam jednak ją troszkę podsmażyć na patelni bo wyszła taka na wpół surowa.

Piekarnik nastawiłam na 175 st.

Zgłoś 28.10.2006 Kasia

Karkóweczka wspaniała ! Rodzinka zachwycona! Ja mieso i cebulke przed pieczeniem - podsmażyłam, na patelni- chciałam troche zaoszczedzic na kosztach , gdyż posiadam piekarnik elektryczny :) Pote... Pokaż więcej

Karkóweczka wspaniała ! Rodzinka zachwycona! Ja mieso i cebulke przed pieczeniem - podsmażyłam, na patelni- chciałam troche zaoszczedzic na kosztach , gdyż posiadam piekarnik elektryczny :) Potem zapiekałam ok 15-20 min. Z sera i majonezu wyszła przepyszna skorupka a mięsko aż sie w ustach rozpływało :) Ja dodałam jeszcze zioła prowansalsie. Potrawa - pychotka ! Gratuluje pomysłu! I napewno jeszcze nie raz ja zrobie! Pozdrawiam :)

Zgłoś 28.10.2006 Kasia

Chciałam jeszcze dodac, ze niewątpliwie - jest to bąba kaloryczna :) Ale mysle, ze można do tego przepisu wykorzystac inne mieso- np.piers z kurczaka, przypuszczam, ze bedzie tak samo smaczne :)... Pokaż więcej

Chciałam jeszcze dodac, ze niewątpliwie - jest to bąba kaloryczna :) Ale mysle, ze można do tego przepisu wykorzystac inne mieso- np.piers z kurczaka, przypuszczam, ze bedzie tak samo smaczne :)

Zgłoś 13.01.2007 janet

jutro na obiad zrobie karkowke i napisze jaka wyszla

Zgłoś 23.01.2007 Aga

Serwus!! mam pytańko piekarnik na ile stopni trzeba rozdmuchać przy tej karkóweczce?? :))))))))))))))

Zgłoś 26.03.2007 Asia

Karkóweczk jak się patrzyy!!!!!! Palce lizać!!!!!!!!:) pychotka polecam!!!:)))

Zgłoś 27.04.2007

ile to ma kalorii

Zgłoś 16.05.2007 ela

kto tam patrzy na kalorie...

Zgłoś 24.05.2007 Marta

Rewelacja , dzis zrobilam , zamiast karkówki użylam łopatki po prostu pycha, a mąż by mnie na rekach nosil:D

Zgłoś 13.06.2007 kayssa

hmm chciałabym spróbować ten przepis ale powiedzcie mi proszę czy ten ryż ma być z jakimś sosem? bo chyba suchy nie za bardzo.. jestem początkującym kucharzem i proszę o wyrozumiałość ;p

... Pokaż więcej

hmm chciałabym spróbować ten przepis ale powiedzcie mi proszę czy ten ryż ma być z jakimś sosem? bo chyba suchy nie za bardzo.. jestem początkującym kucharzem i proszę o wyrozumiałość ;p

Zgłoś 01.01.2008 Olina

Karkóweczka super,palce lizać.Zamiast vegety użyłam soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Do tego zrobiłam sos czosnkowo pietruszkowy.Przepis szybki i prosty a jakże pyszny :)).Uda sie n... Pokaż więcej

Karkóweczka super,palce lizać.Zamiast vegety użyłam soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Do tego zrobiłam sos czosnkowo pietruszkowy.Przepis szybki i prosty a jakże pyszny :)).Uda sie nawet komuś kto nigdy nie gotował,innej opcji po prostu nie ma.

Zgłoś 07.11.2009 gosc

Robilam dzis ta karkóweczke na obiad, wyszla przepyszna, ser w ogole nie byl twardy ani zeschniety dzieki majonezowi, cebulka i miesko mieciutkie i przepyszne. Do tego zrobilam gotowane ziemniak... Pokaż więcej

Robilam dzis ta karkóweczke na obiad, wyszla przepyszna, ser w ogole nie byl twardy ani zeschniety dzieki majonezowi, cebulka i miesko mieciutkie i przepyszne. Do tego zrobilam gotowane ziemniaki i surowke z czerwonej kapusty z jablkiem i musztarda.

Zgłoś 20.01.2010 elza79

Wyszła prawdziwa pychotka.

Mięsko rozpływało się w ustach. Podałam z frytkami i suróweczką z marchewki z jabłkiem.

Zgłoś 14.03.2010 Andzia

REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!