Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka - medalion

Tekst i foto andrzej 10-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty25 min.?

Składniki:

Karkówka, wędzony boczek, cebula, sól i pieprz lub przyprawa, którą lubisz, oliwa.

Jak przyrządzić:

Ukrój plaster karkówki, pięścią pobij go, aby miał owalny krztałt i grubość ok. 1 cm. Ukrój cienki pasek boczku długości otrzymanego kotleta. W kotlecie zrób dwa rozcięcia, przez które przeciągnij pasek boczku (jak litera omega), pod boczek wsuń plaster cebuli i zaciągnij boczek, aby cebula nie wypadła w czasie smażenia. Przyraw medalion i smaż obustronnie na oliwie.

Uwagi:

Medalion pyszny także z grilla.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.