Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka na grillu

Tekst i foto 09-05-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--średni--

Składniki:

Karkówka, majonez, cebula, szklanka wody gazowanej, sól.

Jak przyrządzić:

Karkówkę kroimy na plastry grubości ok. 2 cm, rozklepujemy dłonią dokładnie kostkami,cebulę kroimy w kostkę. Majonez, cebulę i wodę gazowaną mieszamy razem. Kotlety solimy, zalewamy sosem i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz. a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki zgarniamy sos z kotletów i pieczemy na grillu z obu stron. Pozostały sos możemy zjeść - jest bardzo smaczny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.04.2010 Angie

Czemu woda gazowana?

Zgłoś 11.07.2012 zimas1

pyszny sosik możemy zjeść tym bardziej że pływało w nim surowe mięso;-)