Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka na szybko

Tekst i foto Agnieszka 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.wysoka

Składniki:

karkówka, jajko, 2 łyżeczki soli ziołowej, ewentualnie pieprz, olej.

Jak przyrządzić:

Karkówkę pokroić ostrym nożem na 1-cm plastry w poprzek włókien i lekko rozbić tłuczkiem (najlepiej przez torebkę śniadaniową). W misce roztrzepać jajko z solą ziołową, dodać troszkę pieprzu dla zaostrzenia smaku. Karkówkę przełożyć do miski z zalewą i odczekać 5-10 min. Olej rozgrzać mocno na patelni i kłaść plastry prosto z miski. Smażyć 2-3 min z każdej strony. Smacznego!

Potrzebne przybory:

ostry nóż, widelec, patelnia, drewniana łyżka

Jak podawać?

Świetnie smakuje z surówką colesław i ziemniakami z wody.

Uwagi:

Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.01.2007 smakosz

bardzo szybki i dobry sposob! polecam!!!

Zgłoś 11.08.2009 aga

Super przepis, taki prosty szybki, a tak przepyszny!!!!!

Zgłoś 24.09.2011 kain

Błyskawiczny przepis i pyszna karkówka! Tadam!