Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka po monachijsku

Tekst i foto pablus 17-09-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-prosty90 min.-

Składniki:

karkówka 2-2 2 kg, musztarda 10 dkg, "Przyprawa do mięs i innych potraw" 1-2, piwo jasne, 1
olej, 10 dkg.

Jak przyrządzić:

Karkówkę myjemy, nacieramy kolejno przyprawami, musztardą. Wkładamy do brytfanki z olejem i pieczemy pod przykryciem w temp. 180 stopni około 1 godziny. Można dodać pół szklanki wody. Zdejmujemy przykrywkę, polewamy karkówkę piwem i pieczemy kolejne 30 min. bez przykrywki oczywiście. Nie polecam kupowania większej karkówki jak 2,3 kg, najlepiej 2 kg nie odcinane, wtedy się szybko pieką, są miękkie i soczyste.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2013 gość

What a pleasure to find someone who idenitifes the issues so clearly