Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka pyyyyyycha

Tekst i foto babybaby 20-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1222 złprosty60 min.?

Składniki:

1 kg karkówki swieżej bez kości, 0,5 litra śmietany 36% (najlepsza z Piątnicy, do kupienia w Realu), 2 zupy cebulowe Knorra, 2 zupy "krem z pieczarek" Knorra

Jak przyrządzić:

Karkówkę kroimy na plastry szerokości 1-1,5 cm, śmietanę mieszamy z suchymi zupami - wyjdzie nam bardzo gęsty krem. Karkówkę układamy w brytfannie lub innym naczyniu do zapiekania i na niej rozsmarowujemy przygotowany krem tak zeby była cała zakryta. Wstawiamy do piekarnika na 1 godz. na 180 stopni, ja akurat nie mam piekarnika i tę potrawę robię w mikrofalówce która ma grill i crisp i jest wyśmienita. Na poczatku jak koleżanka dała mi przepis to wydawało się że mięso trzeba przyprawić, ale nie róbcie tego bedzie pyszna jak zrobice wg podanego przepisu. Nie trzeba nic dodawać, jeśli u mnie w domu jest ekstra impreza lub przyjeżdzają znajomi i chcę zabłysnąć to zawsze ją podaję i do tego kapustę włoską z kurkami lub pieczarkami zależnie od pory roku. Pyyyyyyyycha.

Jak podawać?

Najlepiej z pieczonymi ziemniakami i kapustą włoską z kurkami. Pycha.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.02.2006 wściekła Zuza

A co zrobicie, gdy Knorr przestanie produkowac zupkę cebulową i pieczarkową, albo gdy niedajboże w ogóle knorra juz nie będzie?

Zgłoś 21.07.2005 annia

przepis wydaje się ciekawy-napewno zrobię i napiszę jak smakowało-mam prośbę,czy możesz napisać jak robisz kapustę włoską np.z pieczarkami.pozdrawiam

Zgłoś 22.07.2005 dociekliwa

czy mowimy o zupach jako :Goracy kubek czy co?????????????

Zgłoś 24.07.2005 olaboga

jak to moze byc pycha? przyprawione chemicznym prosziem zamiast przyprawami i zalane smietana? powodzenia w kuchni :)

Zgłoś 28.07.2005 Lila

hmmm, ciekawe...

Zgłoś 01.08.2005 olga

brzmi wspaniale! poproszę jeszcze przepis na sałatę! pozdrawiam

Zgłoś 11.08.2005 Rudzia

Zrobiłam i karczek smakował jak wątróbka.Zastanawiam się czy może lepiej smakowało by tylko z jednym gatunkiem zupy np tylko z samą cebulową albo z samą pieczarkową?Połączenie tych zup daje posm... Pokaż więcej

Zrobiłam i karczek smakował jak wątróbka.Zastanawiam się czy może lepiej smakowało by tylko z jednym gatunkiem zupy np tylko z samą cebulową albo z samą pieczarkową?Połączenie tych zup daje posmak wątróbkowy.

Zgłoś 01.09.2005 Perełka

OCHYDA!!!

Daj spokój z takimi przepisami, lepiej nie mówić jak to smakuje, a jaki tytuł:PYYYYCHA, masz poczucie humoru nie ma co!

Zgłoś 04.09.2005 Andrzej

A ja zrobiłem, z kremem z borowików i dałem jedna cebulową, pyszotka, teraz inni korzystaja z przepisu, pozdrawiam autorkę i innych smakoszy

Zgłoś 21.09.2005 idaretka

Jeszcze nie wiem, nie robilam Pychotki, ale spróbuję!!!!!!!!

Gratuluje pomysłu.

Zgłoś 14.11.2005 ola

B dobra.Mozna tez pokryc mieso 2 sloikami keczupu i tez jest ciekawe.

Zgłoś 14.11.2005 Kasia

Tez pieke karkowke z keczupem.Polecam.

Zgłoś 11.12.2005 DAMAJANTE

Robiłam dzisiaj na obiad REWELACJA!!!!!!!!! wszystkim bardzo smakowało, a rodzinę , zwłaszcza nastoletnie dzieci mam bardzo ale to bardzo wybredne, ale tym dankiem nareszcie im dogodziłam POLECA... Pokaż więcej

Robiłam dzisiaj na obiad REWELACJA!!!!!!!!! wszystkim bardzo smakowało, a rodzinę , zwłaszcza nastoletnie dzieci mam bardzo ale to bardzo wybredne, ale tym dankiem nareszcie im dogodziłam POLECAM GORĄCO!!!

Zgłoś 13.12.2005 megi

WŁaśnie piekę TO DANIE ładnie pachnie, więc pewnie będzie pyszne :))

Zgłoś 05.01.2006 Lula

Pyszniutkie danie .... mniam mniam

Zgłoś 22.02.2006 Makucha

Zrobiłam, rodzina zjadła, ale bez rewelacji. Myślę, że mięso powinno jednak przedtem nieco skruszeć w jakiejś marynacie lub chociaż przyprawach. Nie twierdzę, że przepis jest zły, ale nie ma się... Pokaż więcej

Zrobiłam, rodzina zjadła, ale bez rewelacji. Myślę, że mięso powinno jednak przedtem nieco skruszeć w jakiejś marynacie lub chociaż przyprawach. Nie twierdzę, że przepis jest zły, ale nie ma się czym popisać. Bez przesady.

Zgłoś 24.01.2006 isabel

przepis dosyc orginalny jednak ja nie wyobrazam sobie miesa bez przypraw na ale chyba sprubuje pozdrowka pa

Zgłoś 04.03.2006 Dr Mielony

Wczoraj to jadłem, niezłe chociaz pewnie nie bede wracał do tego przepisu i faktycznie podjeżdza wątróbką. Pozdrawiam.

Zgłoś 12.04.2006 asiulka

robiłam ale dawałam samą zupkę cebulową i coś pysznego, prosze nie słuchać innych ja naprawde jestem wybredna a to mi smakowało i nie trzeba dodoawc przypraw

Zgłoś 05.05.2006 anka

FUJ...

Zgłoś 01.03.2007

Witam.

Według mnie dużo lepsze jest jak obtoczymy* plastry karkówki TYLKO w zupie cebulowej, chwilę zaczekać żeby przeszło smaczkiem, ułożyć na blaszce i dopiero zalać śmietaną. Jak się z... Pokaż więcej

Witam.

Według mnie dużo lepsze jest jak obtoczymy* plastry karkówki TYLKO w zupie cebulowej, chwilę zaczekać żeby przeszło smaczkiem, ułożyć na blaszce i dopiero zalać śmietaną. Jak się zaczyna to jeść to ciężko przestać ;)

*żeby smak był naprawdę wyraźny obtaczam w proporcji jedno opakowanie na 2-3 plastry

Zgłoś 12.02.2007 kaja

hej! Ja kroję karkówkę na plastry 1,5 cm i ciasno układam jeden obok drugiego na blaszce (w sumie ok.1,5 kg karkówki), następnie kładę potarte na grubych oczkach tarki pieczarki (ok.30 dag) i ob... Pokaż więcej

hej! Ja kroję karkówkę na plastry 1,5 cm i ciasno układam jeden obok drugiego na blaszce (w sumie ok.1,5 kg karkówki), następnie kładę potarte na grubych oczkach tarki pieczarki (ok.30 dag) i obsypuję to zupą cebulową Knorr (2 opakowania) i całość zalewam ok 0,5 litra śmietany kremówki, całość pozostawiam na 12 godzin ( może być dłużej) w chłodnym miejscu, a póżniej to już tylko do piekarnika ok.180 stopni na godzinkę i 15 min, moja rodzinka uwielbia, pozdrawiam!

Zgłoś 20.12.2006 renata

Karkówka jest naprawde super. poleciłam ja już kilku znajomym,wszystkim bardzo smakowała.

Zgłoś 19.03.2007 Marta

U mnie nie ma w mieście sklepu Real :( i co ja zrobie teraz?

Zgłoś 21.03.2007 Madzia:)

byc moze warto sprobowac, ale czy tej karkoweczki nie trzeba wstepnie podsmazyc?? pozdrawiam

Zgłoś 14.06.2007 teresa

czy karkówkę (około 15 kotletów) można położyć na blaszce i nie przykrywać! a jeżeli piekę w brytwance czy przykrywam!!

Zgłoś 26.01.2008 zebra

Ja jadłam w wersji:

1,5 kg karczku,

marynata (i zarazem sos): 2 zupy cebulowe, 1 borowikowa (zupy Knorr "wykwintne" - znalazłam je w Stokrotce, w Aldiku o nich nie słysze... Pokaż więcej

Ja jadłam w wersji:

1,5 kg karczku,

marynata (i zarazem sos): 2 zupy cebulowe, 1 borowikowa (zupy Knorr "wykwintne" - znalazłam je w Stokrotce, w Aldiku o nich nie słyszeli), 1 mała śmietana 12%, 1 szkl. wody.

Namoczyć 2 godz przed pieczeniem - mięso pokrojone na plastry 1-1,5 cm (nie rozbijać!!!). Piec przez 1,5 godz.

Było pyszne - można dodać suszone borowiki do sosu (kilka)

Zgłoś 24.02.2008 kaej

A ja robię w zupce cebulowej i borowikowej. Naprawdę rewelacja

Zgłoś 06.04.2008 waldemar

wyszła znakomita,użyłem śmietatny 18%,też rewelacja-poecam

Zgłoś 28.10.2009 elan

dostałam ten przepis od koleżanki i jest świetny, robię to warstwowo w naczyniu żaroodpornym tzn karkówka, sypie zupą cebulową KNORR,znowu karkówka i znowu zupka z 8 kotletów to wychodza dwie w... Pokaż więcej

dostałam ten przepis od koleżanki i jest świetny, robię to warstwowo w naczyniu żaroodpornym tzn karkówka, sypie zupą cebulową KNORR,znowu karkówka i znowu zupka z 8 kotletów to wychodza dwie warstwy na wierzch zalewam 30%śmietana (musi być rzadka) i do piekarnika. Wybornie smakuje z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym.

Zgłoś 09.01.2010 Kasia

Hej bardzo zaciekawił mnie ten przepis. ale nikt nie napisał jakie to mają być te zupki- czy to chodzi o gorący kubek czy inna zupę? Bardzo proszę o odpowiedz.

Zgłoś 26.04.2010 basiulekStg

jadłam u psiapsiuły tą karkówkę z zupkami (ona dodała jeszcze 2 serki topione duże hochland 1x śmietankowy i 1x paprykowy)

ludzie REWELACJA - PYCHOTA

w ciągu 10 min 6 osób zjadło 2 k... Pokaż więcej

jadłam u psiapsiuły tą karkówkę z zupkami (ona dodała jeszcze 2 serki topione duże hochland 1x śmietankowy i 1x paprykowy)

ludzie REWELACJA - PYCHOTA

w ciągu 10 min 6 osób zjadło 2 kg tej karkówki

potem co prawda nikt nie mógł się ruszyć ale było warto

wiem to bo sama (ktoś inny by się chwalił ja tylko piszę) rewelacyjnie robię mięsa które nie są jedzone tylko wręcz pochłaniane przez moich gości

polecam w 100%

łatwe, niekoniecznie szybkie, piekielnie smaczne

Zgłoś 08.06.2010 k3nski

Witam

Robiłem tę karkówkę, powiem krótko: PORAŻKA, nikomu z 6 osób nie smakowało ! , poszło dla psa sąsiada. To jest po prostu niesmaczne ( małopowiedziane ). Nie wiem jak można zamieszcza... Pokaż więcej

Witam

Robiłem tę karkówkę, powiem krótko: PORAŻKA, nikomu z 6 osób nie smakowało ! , poszło dla psa sąsiada. To jest po prostu niesmaczne ( małopowiedziane ). Nie wiem jak można zamieszczać tak badziewne przepisy - chyba osoby, które to zamieszają nie mają najmniejszego poczucia smaku.

P.S. Proponuję tem przespis umieścić w specjalnym dziale -POMYJE.

Zgłoś 10.12.2010 Anda

Przepis z gatunku jak zepsuć mięso.

Przepisy składające się z proszków, instantów i chemii powinny być wywalane z serwisu.