Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka słodko-ostra

Tekst i foto anka 21-12-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40-60 min.?

Składniki:

- karkówka,
- sos sojowy,
- dżem, najlepiej czarna porzeczka albo aronia,
- musztarda,
- oliwa,
- papryka słodka (proszek oczywiście).

Jak przyrządzić:

Plastry karkówki rozbić prawie jak na kotlet, z pozostałych składników zrobić marynate, ilości składników w zależności od własnych upodobań smakowych, ja robię dżem do musztardy 2:1. Plastry mięsa posmarować paciarą, ułożyć w garnku, dać na noc do lodówki. Przed grylowaniem pozawijać mięso w folie aluminiową, grylować 40-60 minut - dość długo ale warto poczekać.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.03.2003 malaowca

marcin glodny jestes ze mia takie cos wysylasz swietne kiedy cos takieg robimy

Zgłoś 29.12.2002 robert

wyszkla super dzieki za pszepis

Zgłoś 29.07.2005 magda

co to paciara?

Zgłoś 12.08.2005 Basiarek

Karkóweczka rewelacja!!!Dzięki za przepis.Pozdrawiam.

Zgłoś 13.07.2006 marta

co to znaczy pozawijać mięso w folie ?

aha i czy ta musztarda z dzemem ma cały czas być na mięsie ?