Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka w ketchupie

Tekst i foto Grayna 20-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-? min.?

Składniki:

1 kg karkówki bez kości,
1 duży ketchup pikantny ,sól, olej

Jak przyrządzić:

Karkówkę pokroić w plastry ok. 0,5 cm, lekko rozbić trzinkiem noża, lekko posolić układać w misce warstwami, każdą warstwę polać ketchupem i skropić olejem, wstawić do lodówki na ok. 3 godz. Piec na rozgrzanym grilu po 10 min. z każdej strony.

Uwagi:

Przepis nie jest mój, ale polecam - karkówka palce lizać.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.07.2005 Vasco

A nie szkoda do tego miesa :[

Zgłoś 03.07.2008 liloo

taka karkowka jest obłednie pyszna, szkoda, ze ludzie wypowiadaja sie nie majac pojęcia o czym pisza. Ja proponuje dodac jeszcze troche czosnku:D