Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka z grilla z papryką

Tekst i foto Iska 11-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprostyokoło 60 min.?

Składniki:

Papryka czerwona, cebula, karkówka. Marynata: olej, sól, pieprz, zioła.

Jak przyrządzić:

Karkówkę pokroić, delikatnie rozbić jak kotlet. Marynata: olej wymieszać z ziołami, jakie lubicie (np. oregano lub zioła prowansalskie), pieprzem, solą. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę lub paski. Karkówkę pozostawić w marynacie na minimum parę godzin, następnie każdy kawałek ułożyć osobno na podziurkowanej folii, posypać papryką i cebulą i zawinąć. Położyć na grillu. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać bezpośrednio z grilla, niepotrzebne są żadne dodatki, ale można połączyć z jakimś sosem do mięs.

Uwagi:

Podczas pieczenia sprawdzać i obracać na grillu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.