Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka z serem

Tekst i foto mateusz 14-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

karkówka, cebula, przyprawa GYROS KOTANYI, starty żółty ser, majonez, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy jak kotlety schabowe, obsypujemy przyprawami i to na 2 godz. do lodówki. Na blasze do pieczenia ciast wlewamy obrobinę oleju i układamy karkówkę. Na każdym kawałku układamy plasterki cebuli (surowej), a na to jako pierzynkę starty ser z majonezem. Wszystko do piekarnika na 40 minut w temp. 175 stopni.

Jak podawać?

Najsmaczniejsze z chlebkiem lub bułką paryską

Czas przygotowania:

łatwe w przyrządzeniu a coś nowego
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.01.2010 Mała Gosia

Zrobiłam i naprawdę polecam:)Pyszne było-nic dodać,nic ująć:)

Zgłoś 18.02.2006 nusia

ta potrawa u mnie w domu to ŁEPTOWINA ( jesli słyszeliście skecz ANI MRU MRU to wiecie o co chodzi).Jest pyszna znam ję od kilku lat. Palce lizać . Aby ładnie podać można bagietkę lub kawiorek p... Pokaż więcej

ta potrawa u mnie w domu to ŁEPTOWINA ( jesli słyszeliście skecz ANI MRU MRU to wiecie o co chodzi).Jest pyszna znam ję od kilku lat. Palce lizać . Aby ładnie podać można bagietkę lub kawiorek pokrioć (nie do końca) w skibeczki i pomiędzy włożyć masło czosnkowe lub ziołowe, które również sama robię i zapiekam w piekarniku. Mniam mniam.

Zgłoś 07.06.2005 konczita

hmm, nowego, ajk nowego, ale bomba tluszczkowo-bialkowa :D

no dobra, na pewno jest pycha, ale do tego koniecznie duzo zieleniny, coby to jakos strawic ;)

Zgłoś 07.06.2005 Ludzia

Moja teściowa to kiedyś zrobiła i wyszło REweLAcyjNIE!!!!!

Zgłoś 07.06.2005 Kasiunia

Robię to już od jakiegoś czasu i jest pycha, z tą różnicą, że ser kładę na cebulę w plastrach i całość smaruję majonezem. Ważna jest jakość majonezu - ja używam winiary. Mięsko tak upieczone j... Pokaż więcej

Robię to już od jakiegoś czasu i jest pycha, z tą różnicą, że ser kładę na cebulę w plastrach i całość smaruję majonezem. Ważna jest jakość majonezu - ja używam winiary. Mięsko tak upieczone jest soczyste i palce lizać.

Zgłoś 13.07.2005 ASIA

robiłam na imieniny męża goście byli zachwyceni, REWELACJA!!!

Zgłoś 11.08.2005 Rudzia

Zgadzam się z Asią : REWELACJA!!!!!!!

Zgłoś 19.08.2005 Jano

Już dwa razy robiłam gdyż jest bardzo smaczne.Polecam!

Zgłoś 30.08.2005 aisaperitus

Dzisiaj tę potrwę robię dla mojego najukochańszgo mężczyzny.. zobaczymy co mi wyjdzie ;-)

Zgłoś 31.08.2005 asiaperitus

...Zrobiłam...no i wyszła rewelacyjna,, a najważniejsze to to, że smakowała mojemu Dziubaskowi ;-)

Zgłoś 01.09.2005 mateusz

cieszę się że wam smakuje.Może nie jest to dietetyczne ale od czasu do czasu warto sobie pofolgować.Ja zawsze podaje do tego chrupiącą bagietkę i dobre czerwone wino dla strawienia.

Wszys... Pokaż więcej

cieszę się że wam smakuje.Może nie jest to dietetyczne ale od czasu do czasu warto sobie pofolgować.Ja zawsze podaje do tego chrupiącą bagietkę i dobre czerwone wino dla strawienia.

Wszystkim polecam mój następny przepis, tez na tej stronie dania główne- piersi w pomidorach mateusz. to też się wam spodoba, szybko i pysznie. Czekam na przepisy które wy polecacie może też z tej strony

Zgłoś 31.01.2006 marta

Karkóweczka pyszna, także do kanapki odsmażona dwa dni później :-) Gorąco polecam

Zgłoś 18.04.2006 kasia

Zrobiłam na święta tylko z tą różnicą, że zamiast przyprawy gyros użyłam delikat czerwony knorr. Wyszło rewalacyjne. Użyłam majonezu winary, który chyba jest najlepszy. Mąż tylko pytał dlaczego ... Pokaż więcej

Zrobiłam na święta tylko z tą różnicą, że zamiast przyprawy gyros użyłam delikat czerwony knorr. Wyszło rewalacyjne. Użyłam majonezu winary, który chyba jest najlepszy. Mąż tylko pytał dlaczego tak mało i kiedy nastęna porcję znowu zrobię.

Polecam ten przepis.

Zgłoś 08.06.2006 kajka

przepis pppppppppppycccchhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaa. polecam

Zgłoś 08.09.2006 aga

pieczony majonez??? no dobra robie. Ale jak moim dziecia nie bedzie smakowac to poniose dodatkowy koszt i kupie pizze. Napewno napisze jakie byly opinie moich kochanych.

Zgłoś 21.02.2007 Fiolka

Szkoda tylko że składniki podane są tak "na oko" :( ale jakoś dam radę :)

Zgłoś 15.04.2007 aniap.

REWELACJA karczek rozpływa się w ustach mniam!

Zgłoś 09.05.2007 JO 68

Niestety zadam kłam tym opiniom.Zrobiłam dzisiaj i nietety danie niespecjalnie mi smakowało.Owszem cos innego ale smak nie jest ani wyrafinowany ani zaskakujący.Poza tym troche za tłuste. Po... Pokaż więcej

Niestety zadam kłam tym opiniom.Zrobiłam dzisiaj i nietety danie niespecjalnie mi smakowało.Owszem cos innego ale smak nie jest ani wyrafinowany ani zaskakujący.Poza tym troche za tłuste. Podsumowujac:dla amatorów.

Zgłoś 12.05.2007 martaaa

Jo68, a może podasz jakiś swój super przepis np. na karkówkę. Jeżeli o mnie chodzi to robię tą karkówkę od jakiegoś czasu (w tej chwili się piecze:) i uważam, że jest super. Fakt, że tłusta,a le... Pokaż więcej

Jo68, a może podasz jakiś swój super przepis np. na karkówkę. Jeżeli o mnie chodzi to robię tą karkówkę od jakiegoś czasu (w tej chwili się piecze:) i uważam, że jest super. Fakt, że tłusta,a le mało takich dań tłustych jemy i lubimy? Raz na jakiś czas jak najbardziej. I nie zgodzę się z tym, że dla amatorów.

Zgłoś 21.05.2007 kalinka23

moja mama daje na mięso boczek lub słonine (podczas pieczenia)...wtedy mięso nie będzie takie suche...dziś spróbuje zrobić to sama, po kilku tygodniach udało mi się kupić karkówkę w londynie!!!<... Pokaż więcej

moja mama daje na mięso boczek lub słonine (podczas pieczenia)...wtedy mięso nie będzie takie suche...dziś spróbuje zrobić to sama, po kilku tygodniach udało mi się kupić karkówkę w londynie!!!

Zgłoś 26.02.2008 cudo

w smaku taka sobie, za to tłuszczu ma na 5 obiadów, owszem niby wszyscy chwalili, ale potem skończyło się... (cóż, kiedyś podawano olej rycynowy aby osiągnąć ten efekt)

raczej drugi raz s... Pokaż więcej

w smaku taka sobie, za to tłuszczu ma na 5 obiadów, owszem niby wszyscy chwalili, ale potem skończyło się... (cóż, kiedyś podawano olej rycynowy aby osiągnąć ten efekt)

raczej drugi raz się nie będę bawić, ZA TłUSTO!!!!

Zgłoś 17.09.2008 Ola

Naprawde smaczna i prosta potrawa. Goraco polecam!!!!!

Zgłoś 21.10.2009 baster1968

wszystko pięknie - ale na wstępie podano czas przygotowania 30 min a okazuje się że w samym piekarniku 40 min. To tak ma być ?

Zgłoś 31.05.2009 kaja

hmmmm moja Bratowa robi karkóweczkę w taki oto sposób: kroi mięsko na kotlety o grubości ok.1,5 centymetra, leciutko rozbija, przyprawia, następnie panieruje i smaży tak jak zwykłe kotelty. Rozk... Pokaż więcej

hmmmm moja Bratowa robi karkóweczkę w taki oto sposób: kroi mięsko na kotlety o grubości ok.1,5 centymetra, leciutko rozbija, przyprawia, następnie panieruje i smaży tak jak zwykłe kotelty. Rozkłada kotlety w naczyniu do zapiekania,na każdy kładzie pieczarki pokrojone w plasterki, i na wierzch zeszkloną na oleju cebulę. polewa to wszystko bulionem grzybowym i piecze............na tą stronę trafiłam szukając porporcji na ten przepis:D pozdr:)