Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka zapiekana w piekarniku

Tekst i foto sylwusia 20-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-8 porcji? złprosty75 min.?

Składniki:

- karkówka bez kości (od 1-2 kg.-zależy jaką dużą masz teflonową brytfankę),
- 1 pikantny ketchup,
- 1 majonez,
- 30 dkg. żółtego sera - do starkowania na wierzch,
- cebula (5-6 szt.).


Jak przyrządzić:

Karkówkę pokroić w plastry (lekko ugnieść kostkami ręki by zmiękła) – posolić, popieprzyć i ułożyć w teflonowej brytfance na niewielkiej ilości oleju. Cebulę pokroić w kostkę i posypać mięso -> cebula musi być na całej powierzchni!!! Polać ketchupem, następnie majonezem (całą powierzchnię).

Potrzebne przybory:

Teflonowa brytfanka.

Jak podawać?

Podawać tylko na gorąco - z uwagi na roztopiony żółty ser! Najlepiej od razu po upieczeniu - prosto z brytfanki.

Uwagi:

Przypominam, że wszystkie składniki (cebula, ketchup, majonez) muszą być na wszystkich kawałkach karkówki - NA CAŁEJ POWIERZCHNI!!!!

Czas przygotowania:

Piec ponad 1 godz.
Na 10 min. przed końcem pieczenia zetrzeć żółty ser na całą powierzchnię i zapiec.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.07.2003 Asia

Dlaczego nie podalas do jakiej temperatury nalezy nagrzac piekarnik?

Zgłoś 28.07.2003 sylwusia

oczywiście do 200!!!!!

Zgłoś 05.01.2011 aga

czy mozna ukladc warstwami karkowkę i kazdą warstwe polac ketchupem i majonezem?

Zgłoś 26.03.2004 Rudzielec

Ta karkówka jest pyszna. Robiłam ją już kilka razy i zawsze goście się zajadali. Ostatnio zrobiłam z innego mięsa(golonka z indyka), też bardzo dobre. Moje gratulacje. Uwielbiam dobre jedzenie i... Pokaż więcej

Ta karkówka jest pyszna. Robiłam ją już kilka razy i zawsze goście się zajadali. Ostatnio zrobiłam z innego mięsa(golonka z indyka), też bardzo dobre. Moje gratulacje. Uwielbiam dobre jedzenie i eksperymentowanie "w garach".

Zgłoś 25.06.2004 Karola

Pysznie brzmi jutro zrobie na obiadzik ciekawe co na to mój chłopak

Zgłoś 03.11.2012 Marcin

Witam wszystkich. Podaję trochę inną wersję powyższego przepisu: karkówkę namoczyć dzień wcześniej w sosie sojowym. Posmarować ketchupem, nałożyć cebulę (może być w plastrach), przykryć żółtym s... Pokaż więcej

Witam wszystkich. Podaję trochę inną wersję powyższego przepisu: karkówkę namoczyć dzień wcześniej w sosie sojowym. Posmarować ketchupem, nałożyć cebulę (może być w plastrach), przykryć żółtym serem. Ser posmarować majonezem, żeby się nie spiekł. Do piekarnika, a potem uczta.

Zgłoś 12.09.2004 Adam

Karkówka jest znakomita. Robiłem w naczyniu żaroodpornym, nie teflonowym i tak była znakomita. Bardzo dobry przepis, gratuluję. Ps. a propos komentarza niejakiej "luluńki". Karkówka ro... Pokaż więcej

Karkówka jest znakomita. Robiłem w naczyniu żaroodpornym, nie teflonowym i tak była znakomita. Bardzo dobry przepis, gratuluję. Ps. a propos komentarza niejakiej "luluńki". Karkówka rozbita tłuczkiem wcale nie będzie bardziej miękka, bo rozbite mięso nie piecze się tak dobrze. Moja była mięciutka. Prawdopodobnie "luluńka jest kiepską kucharką. I nie jestem raczej "przesłodzoną idiotką" :)

Zgłoś 21.09.2004 sylwusia

BRAVO!!! ...jeszcze bywaja faceci bardziej zdolni od babek tj. luluńka!!! Pozdrawiam wszystkich na forum i życzę Wam miłego "kuchcenia"!!! ;-)))))

Zgłoś 29.11.2004 bigmrowa

Skrzystałem z przepisu. Karkówka jest pyszna, moja lepsza połowa była wniebowzieta ;-) Piekłem w naczyniu żaroodpornym. Co osoby która chciała rozbijac mięso tłuczkiem hmmm przemilczę jej umieję... Pokaż więcej

Skrzystałem z przepisu. Karkówka jest pyszna, moja lepsza połowa była wniebowzieta ;-) Piekłem w naczyniu żaroodpornym. Co osoby która chciała rozbijac mięso tłuczkiem hmmm przemilczę jej umiejętności kulinarne. Pozdrawiam

Zgłoś 19.01.2005 Kasiunia

Ja robię karkówkę trochę inaczej. Przyprawy(według uznania) mieszam z olejem i tym ją przyprawiam. Można to zrobić dzień wcześniej-wtedy jest bardziej krucha. Na blasze układam karkówkę na to kr... Pokaż więcej

Ja robię karkówkę trochę inaczej. Przyprawy(według uznania) mieszam z olejem i tym ją przyprawiam. Można to zrobić dzień wcześniej-wtedy jest bardziej krucha. Na blasze układam karkówkę na to krążki cebuli, na to plastry żółtego sera, a całość dokładnie smaruję majonezem. Piekę ok 80 min w 175 stopniach. Robię tak też szynkę. Niebo w gębie!

Zgłoś 15.01.2011 ali

hej dzisiaj tez robie karkowke zobaczymy czy bedzie tak smakowac jak piszecie

Zgłoś 02.03.2005 Jola

Dziśiaj to rbiłam WYŚMIENITE,polecam wszystkim którzy lubią karkówke

Zgłoś 05.03.2005 agcin

karkówka jest pyszna. Pożarlem wszystko co mi zonka zrobila.suuuuuuuuuuper

Zgłoś 07.03.2005 agnieszka

Dzięki za przepis, rewelacja-przed przystąpieniem do przygotowań tego dania miałam dylemat czy aby napewno to dobry pomysł jednak po fakcie--pycha! jeszce raz dzięki . pozdr

Zgłoś 23.03.2005 mynia

Pyszna. Zrobiłam ja w całosci w naczyniu zaroodpornym i wyszła ok, dzień wczesniej natarłam ziołami. Zastanawiam się nad zribieniem tej samej wersji ale z szynką.

Zgłoś 13.03.2011 JACEK

właśnie zacząłem piec zobaczymy co wyjdzie

Zgłoś 18.09.2005 Ala

hej.

ok.. zaryzykowalam ;) karkowka wlasnie sie piecze... mam nadzieje, ze tak jak wiekszosc z Was pisze.. bedzie pyszna :) przychodza moi rodzice, dziadkowie... wiec.. to bylaby wtopa. a... Pokaż więcej

hej.

ok.. zaryzykowalam ;) karkowka wlasnie sie piecze... mam nadzieje, ze tak jak wiekszosc z Was pisze.. bedzie pyszna :) przychodza moi rodzice, dziadkowie... wiec.. to bylaby wtopa. ale wierze, ze sie uda.. pozdrawiam

Zgłoś 07.11.2005 wersanika

Karkówka jest pycha!!! Robiłam dwie brytfanny karkówy, z tym, że jedną odrazu polałam ketchupem i majonezem a drugą tylko cebulą, bo nie byłam pewna efektu. Ale ta wersja z przepisu jest rewelac... Pokaż więcej

Karkówka jest pycha!!! Robiłam dwie brytfanny karkówy, z tym, że jedną odrazu polałam ketchupem i majonezem a drugą tylko cebulą, bo nie byłam pewna efektu. Ale ta wersja z przepisu jest rewelacyjna. Polecam

Zgłoś 10.11.2005 Anita

o wiele lepsza jest karkówka, gdy zastąpi się cebule kawałkiem ananasa

Zgłoś 13.03.2007 Nerwena1

Zaprawdę powiadam wam coś pięknego. Naprawdę dobre.

Zgłoś 19.03.2006 Tomza

Mniam mniam po prostu wspaniale !!! dodatkowo pokroilem drobno pieczarki i posypalem zanim posypalem serem! a do Majonezu dodalem troche chrzanu mmmmmmm.Polecam!

Zgłoś 23.02.2006 grazynka

ja robie taka karkowke od dawna ,bardzo wszystkim smakuje.mam tylko troszke urozmaicony przepis ,bo jeszcze dodaje pokrojone pieczarki na cebule .polecam .gosciom zawsze smakuje i biora przepis... Pokaż więcej

ja robie taka karkowke od dawna ,bardzo wszystkim smakuje.mam tylko troszke urozmaicony przepis ,bo jeszcze dodaje pokrojone pieczarki na cebule .polecam .gosciom zawsze smakuje i biora przepis.

Zgłoś 23.01.2006 Joasia

Znakomite danie ! Bardzo mocno polecam, mój mąż był zachwycony! a to takie proste i dość szybkie danie. Efekt murowany.

Zgłoś 26.01.2006 kafetka

Sylwusiu, a z czym najlepiej podawać takie miecho? ;) Nie wiem co by do tego pasowalo...ryż, ziemniaczki, frytki????

Brzmii cudnie ten przepisc-chyba się na niego skuszę...mniam mniam

... Pokaż więcej

Sylwusiu, a z czym najlepiej podawać takie miecho? ;) Nie wiem co by do tego pasowalo...ryż, ziemniaczki, frytki????

Brzmii cudnie ten przepisc-chyba się na niego skuszę...mniam mniam

Zgłoś 05.03.2006 marcin

REWELACJA !!!

Zgłoś 13.03.2006 Tomza

brzmi doskonale mam pylko jedno pytanie czy naczynie w ktorym sie piecze powinno byc zamkniete?

Zgłoś 14.03.2006 Sliwka

robię wariację na temat... karkówka dzień wcześniej (nie konuiecznie) w przyprawy i keczup i do lodówki. Na blaszkę karkówka, cebula, ser żółty w plasterkach, majonez - w takiej kolejności. Majo... Pokaż więcej

robię wariację na temat... karkówka dzień wcześniej (nie konuiecznie) w przyprawy i keczup i do lodówki. Na blaszkę karkówka, cebula, ser żółty w plasterkach, majonez - w takiej kolejności. Majonez na końcu zapobiega spieczeniu sie sera. Mniam palce lizać!!!!

Zgłoś 16.03.2006 michal

To bardzo dobry przepis ! Ja przprawiłem mięso dzień wcześniej przez co było bardzo aromatyczne i smaczne.

Zgłoś 23.05.2011 Emilia

Robiłam tą karkówkę i jest REWELACYJNA! Mięciutka, delikatna... Na pewno często będzie u mnie gościc na stole :)

Zgłoś 01.04.2006 Dan

To jest pyszne i łatwe do przyrządzenia. Jadłam już kilka razy

Zgłoś 16.04.2006 Kasiulewna

Przepyszne. Polecam wszystkim.

Zgłoś 22.04.2006 anulka

właśnie zabieram się za robienie tego dania ciekawe czy mnie też będzie tak smakowało i co powie na to mój mężulek

Zgłoś 23.04.2006 Aneta

czy ktoś może mi napisać czy to ma być z góry przykryte czy nie>

Zgłoś 29.04.2006 Tomza

Anetko juz Ci mowie tak musi byc przykryte ale ostatnie 10 min kiedy posypiesz serem to musi byc odkryte zeby sie zapieklo .Ja tak robie i jest supcio Powodzenia!

Zgłoś 19.05.2006 Justyś

Myślę ,że ta jest też pyszna choć sama robię pierzynkę z cebuli na to kładę plaster sera żółtego i smaruję majonezem wymieszanym z chrzanem.

Zgłoś 14.11.2008 ewa

Zrobiłam na obiad, w wersji z pieczarkami. Powiem jedno: REWELACJA! Wielkie dzięki za przepis. Pozdrawiam wszystkich smakoszy.

Zgłoś 22.06.2006 Dorotka

Zaintrygował mnie ten przepis. Już kupiłam karkówkę i jutro będzie premiera. Przychodzi 20 osób. Może ktoś mi podpowie z jakiej ilości mięsa mam to zrobić, zeby każdy dostał choć jedną porcję...... Pokaż więcej

Zaintrygował mnie ten przepis. Już kupiłam karkówkę i jutro będzie premiera. Przychodzi 20 osób. Może ktoś mi podpowie z jakiej ilości mięsa mam to zrobić, zeby każdy dostał choć jedną porcję...

Zgłoś 11.08.2006 Panterka

Mam pytanko, Czy karkówkę można wcześniej napeklować czosnkiem. Czy to nie zepsuje smaku?

Zgłoś 30.08.2006 sylwusia

Hej wszystkim kucharzom!!!! Widzę, że przepis się spodobał (dodatkowe przyprawy oczywiście jak kto lubi)

Panterko z tym czosnkiem to ja bym się wstrzymała - zrób sobie może najpierw zwyk... Pokaż więcej

Hej wszystkim kucharzom!!!! Widzę, że przepis się spodobał (dodatkowe przyprawy oczywiście jak kto lubi)

Panterko z tym czosnkiem to ja bym się wstrzymała - zrób sobie może najpierw zwykłą wersje, a potem z dodatkiem czosnku - po upieczeniu zwykłej wersji ocenisz czego ci tam brakuje. Sorki, że nie odpowioadałam na Wasze pytania, ale dawno tu nie zaglądałam (czytałam oczywiście innych przepisy, ale nie sadziłam, że tak zainteresujecie sie moją karkówką.

Oczywiście piecze się lub w teflonowej blaszce lub w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem - i tak jak napisała Tomza (dziękuję za wsparcie mnie przy mojej nieobecności :-) 10 min przed końcem pieczenia otworzyć naczynie, aby się przypiekło z góry.

Życzę wszystkim jeszcze raz Smacznego i pozdrawiam tych, którzy wypróbowali ten przepis, jak i tych, którzy zastanawiają się nad wypróbowaniem.

Zgłoś 30.08.2006 sylwusia

AHA - Kafetko, tak naprawdę to u mnie w domciu podaję to na imprezkach, ale najlepiej pasują do tego ziemniaki w różnej formie (nad ryżem bym sie zastanawiała - ryż najbardziej pasuje mi do drob... Pokaż więcej

AHA - Kafetko, tak naprawdę to u mnie w domciu podaję to na imprezkach, ale najlepiej pasują do tego ziemniaki w różnej formie (nad ryżem bym sie zastanawiała - ryż najbardziej pasuje mi do drobiu). karkówka jest chyba "zbyt ciężkim" mięsem żeby podawać z ryżem. Myślę, ze frytki nawet byłyby tu lepsze lub zapiekane ziemniaki (też w piekarniku).

No i jeszcze jedna wskazóweczka - naczynie nie może być za duże - mięso układamy tak, aby jedno nachodziło na drugie (jak domino - lepiej sie wyciąga)

Pozdrawiam.

Zgłoś 05.09.2006 patrycka

Mam male pytenie:

czy to mieso po upieczeniu da sie pogryzc dwulatkowi?

Zgłoś 23.02.2007 anita258

Super!!!!dzisiaj zrobiłam.Mąż zachwycony a to najlepsza opinia dla mnie.

Zgłoś 06.02.2007 aga

Babeczki kochane, karkóweczkę zbijamy pięścią, a nie tłuczkiem do mięsa, bo wtedy mięsko bedzie suche, wyczytalam to w innym przepisie, pozdrowienia i miłego pichcenia

Zgłoś 03.02.2007 ola

Cześć Kuchary! Moja rodzina lubi dobre jedzenie i zainteresował mnie ten przepis, ale mam pytanie czy plastry karkówki kładzie się warstawami czy tylko na dnie pojedynczo, proszę o radę bo mięso... Pokaż więcej

Cześć Kuchary! Moja rodzina lubi dobre jedzenie i zainteresował mnie ten przepis, ale mam pytanie czy plastry karkówki kładzie się warstawami czy tylko na dnie pojedynczo, proszę o radę bo mięso mam już rozmrożone.

Zgłoś 06.01.2007 Inka

Super przepis! Trochę mnie ten majonez przerażał, ale zrobiłam i... mniam, mniam!!! Nawet teściowej smakowało ;-)

Zgłoś 20.01.2007 yooolaka

yyyyyyyyyyyyyyyyy... sól i pieprz? są leeepsze przyprawy!!!

Zgłoś 24.01.2007 Aska

Pycha...robilam wile razy i im czesciej tym coraz lepiej mi wychodzi:D:D:D Pozdrawiam

Zgłoś 27.01.2007 Monia

właśnie piekę karkówkę, ufam, ze będzie pyszna. przepis wydaje się smakowity ja dodałam jeszcze cieniutkie plastry papryki czerwonej i zielonej. do tego robę pieczone karfofelki. dzięki za przep... Pokaż więcej

właśnie piekę karkówkę, ufam, ze będzie pyszna. przepis wydaje się smakowity ja dodałam jeszcze cieniutkie plastry papryki czerwonej i zielonej. do tego robę pieczone karfofelki. dzięki za przepis. już pachnie w całym domu.

Zgłoś 17.03.2007 witek

Mam 16 lat i zrobiłem to rodzca na objad i tak zacieszli ze szok :D

az ja nie zdozylem sie najesc bo tak szybko poszło....mojim rodzicom te jedzonko...:D

Zgłoś 25.03.2007 deli 8

dzięki za przepis, życie mi uratował. jestem początkującą kucharką i nie wiem wiele o gotowaniu , ale komentarz luluni był daleko nie na miejscu. wydaje mi sie ,że jest jeszcze mniej doświadczon... Pokaż więcej

dzięki za przepis, życie mi uratował. jestem początkującą kucharką i nie wiem wiele o gotowaniu , ale komentarz luluni był daleko nie na miejscu. wydaje mi sie ,że jest jeszcze mniej doświadczona ode mnie. pozdrawiam

Zgłoś 30.03.2007 elcia

Brzmi ciekawie, jutro mój mąż ma urodziny i chyba zrobie taką karkówkę na imprezkę.

Zgłoś 31.03.2007 Gosia

Witam!Cale szczescie,ze istnieje internet i takie strony:)bo wlasnie mialam rebus jak przyrzadzic karkowke!zaraz biore sie za pichcenie:)!dzieki serdeczne za przepis:)

Zgłoś 01.04.2007 Marcin_182

Karkóweczka jest super wyszła bardzo mięciutka i soczysta, bardzo polecam, dzieki za przepis pozdrawiam

Zgłoś 05.04.2007 miho

Właśnie wstawiłem karkówkę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika. Na razie 2 kawałki - na próbę. Jeśli się uda, to w poniedziałek wielkanocny upiekę cały kawał na kolację. Bardzo ważną kolację.<... Pokaż więcej

Właśnie wstawiłem karkówkę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika. Na razie 2 kawałki - na próbę. Jeśli się uda, to w poniedziałek wielkanocny upiekę cały kawał na kolację. Bardzo ważną kolację.

Zgłoś 06.04.2007 jaarrii

spróbuje ale chyba będzie dobre - zyczę wszystkim dobrego jedzonka na swiatecznym stole

Zgłoś 02.06.2007

Zgłoś 19.05.2007 Wujek_Andrzej

I tak wszyscy nie umeće gotować bo ja i muj kuzyn robimy lepsze dania

Zgłoś 14.07.2011 olciaa

karkówka pychaa:)) gratuluje przepisu:)

Zgłoś 15.06.2007 panienka

DO WUJKA ANDRZEJA

nie przechwalaj sie pan, tylko raz dwa dawaj pan te swoje przepisy!!! wielkie mi cuda, ja tez moge powiedziec, ze pichce tak, ze mucha nie siada... bo w gruncie rzeczy t... Pokaż więcej

DO WUJKA ANDRZEJA

nie przechwalaj sie pan, tylko raz dwa dawaj pan te swoje przepisy!!! wielkie mi cuda, ja tez moge powiedziec, ze pichce tak, ze mucha nie siada... bo w gruncie rzeczy to nie siada... tylko mnie ten keczup przeraza, choc potrawa kusi....

Zgłoś 16.06.2007 panienka

Opisuje swoje wrazenia odnosnie karkowki... wersja bez keczupu i sera, za to z pieczarkami i porem. 1h 40 min oplacila sie, miesko- niebo w gebie, choc ubolewam chwilami na brak sera zoltego, mo... Pokaż więcej

Opisuje swoje wrazenia odnosnie karkowki... wersja bez keczupu i sera, za to z pieczarkami i porem. 1h 40 min oplacila sie, miesko- niebo w gebie, choc ubolewam chwilami na brak sera zoltego, mogloby byc odwaniej... Dziekuje

Zgłoś 05.07.2007 szybki obiad

Zgłoś 21.10.2007 caroline 1980

Przepis cudowny!!! Karkówka niebo w gębie :) mój mąż i córka zostawili mi aż 2 kawałki :) majonez zapieka się prawie jak żółty ser (prawie), nigdy bym nie pomyślała że w taki łatwy sposób można ... Pokaż więcej

Przepis cudowny!!! Karkówka niebo w gębie :) mój mąż i córka zostawili mi aż 2 kawałki :) majonez zapieka się prawie jak żółty ser (prawie), nigdy bym nie pomyślała że w taki łatwy sposób można przygotować karkóweczkę. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!! GORĄCO POLECAM!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i bardzo dziękuję :)

Zgłoś 02.12.2008 anulka1985

KARKÓWECZKA JEST PYSZNA NAJPIERW ZROBIŁAM WERSJE Z SAMYM KETCHUPEM BYŁA OK A TERAZ WŁAŚNIE PIECZE SIĘ RÓWNIEŻ Z MAJONEZEM ZARAZ ROBIE FRYTECZKI ZAPACH ROZCHODZI SIĘ PO CAŁYM DOMU:) A ZA PÓŁ GODZ... Pokaż więcej

KARKÓWECZKA JEST PYSZNA NAJPIERW ZROBIŁAM WERSJE Z SAMYM KETCHUPEM BYŁA OK A TERAZ WŁAŚNIE PIECZE SIĘ RÓWNIEŻ Z MAJONEZEM ZARAZ ROBIE FRYTECZKI ZAPACH ROZCHODZI SIĘ PO CAŁYM DOMU:) A ZA PÓŁ GODZINKI WRACA MĄŻ Z PRACY PEWNIE GŁODNY:) POZDRAWIAM

Zgłoś 30.10.2007 OLA

Witam!wyjelam z zamrazarnika karkowke i tak po internecie szukam przepisu i wybralam Twoj juz sie nie moge doczekac kiedy ja zrobie bo narazie to sie rozmnozic musi niestety!A komentarze mco nie... Pokaż więcej

Witam!wyjelam z zamrazarnika karkowke i tak po internecie szukam przepisu i wybralam Twoj juz sie nie moge doczekac kiedy ja zrobie bo narazie to sie rozmnozic musi niestety!A komentarze mco niektorych to mi smaczku narobily mniam mniam.Pozdrowienia z Londynu!

Zgłoś 06.12.2008 jacek

wracam do tego przepisu często.karkóweczka jest super

Zgłoś 06.11.2008 EVE

Właśnie włozylam do piekarnika czekam godzinke mam nadzieje ,że mi wyjdzie bo to dla mojego ukochanego ,bo ja jeste na diecie hehehe pozdrawiam wszystkich

Zgłoś 06.11.2008 eve

mozecie napisac co ta "lulunka "napisala,bo tak o niej piszecie ciekawa jestem a nie moge znalesc jeje komentarza

Zgłoś 02.11.2007 justyna

Witam dziewczyny planuje to zrobic na niedziele ale jak mozecie napiszcie mi bo chce zrobic to na tej duzej blaszce z piekarnika i czy moge przykryc folia aluminiowa bo czym inny bym to przykryc... Pokaż więcej

Witam dziewczyny planuje to zrobic na niedziele ale jak mozecie napiszcie mi bo chce zrobic to na tej duzej blaszce z piekarnika i czy moge przykryc folia aluminiowa bo czym inny bym to przykryc pozdrawiam prosze o pilna odpowiedz

Zgłoś 02.11.2008 bobik

hej; wcześniej jeszcze zrobiłem marynate: 2łyżeczki majeranku,1przyprawę do kurczaka trochę wegety i miód. wymieszałem,posmarowałem mięcho i na kilka godzin wsawiłem do lodówki. PYCHOTA!!!!!!!!!... Pokaż więcej

hej; wcześniej jeszcze zrobiłem marynate: 2łyżeczki majeranku,1przyprawę do kurczaka trochę wegety i miód. wymieszałem,posmarowałem mięcho i na kilka godzin wsawiłem do lodówki. PYCHOTA!!!!!!!!!

Zgłoś 04.11.2008 malina

bardzo dobre i proste:) pieklam 1h 30min zeby miec pewnosc ze sie upiecze miesko i wyszlo super :) a majonezu wcale potem nie czuc, mysle ze chodzi tu tylko o zawartosc tluszczu w majonezie, ki... Pokaż więcej

bardzo dobre i proste:) pieklam 1h 30min zeby miec pewnosc ze sie upiecze miesko i wyszlo super :) a majonezu wcale potem nie czuc, mysle ze chodzi tu tylko o zawartosc tluszczu w majonezie, kiedys widzialam przepis na ciasto z majonezem

sprawdzone i polecone :)

Zgłoś 15.02.2008 Kasia

Witam kobitki, czy plastry karkówki mają leżeć na blasze obok siebie udekorowane czy nachodzić na siebie? I czym mam przykryć blachę? folią aluminiową? Dzięki za pomoc, już mi ślinka leci.

... Pokaż więcej

Witam kobitki, czy plastry karkówki mają leżeć na blasze obok siebie udekorowane czy nachodzić na siebie? I czym mam przykryć blachę? folią aluminiową? Dzięki za pomoc, już mi ślinka leci.

Zgłoś 06.11.2008

zrobilam tak jak w przepisie a moj kochany powiedzil ,ze dobre ale smakuje jak wątrobka z cebula wiec nastepnym razem zrobie bez cebuli ,albo za miast karkowki zrobie tym sposowem watrobke...poz... Pokaż więcej

zrobilam tak jak w przepisie a moj kochany powiedzil ,ze dobre ale smakuje jak wątrobka z cebula wiec nastepnym razem zrobie bez cebuli ,albo za miast karkowki zrobie tym sposowem watrobke...pozdrawiam(naprawde mialam wszystko pod kontrola ,ja skosztowalam i mi smakuje ale przypomina troche watrobke heheh )

Zgłoś 30.09.2008 Agula

Słuchajcie, jedzonko jest suuuper!!!! Dodałam jeszcze do tego co proponowała Sylwia cukinię i ugotowany ryż. Jest pychotka!!!!

Zgłoś 12.01.2008 dorka

Witam Wszystkich. Serfuje po necie i mam przepis na karkóweczke,szykuje dzisiaj romantyczny wieczór dla męża. Mam nadzieję iż ta karkóweczka bedzie wyśmienita i że nie zepsuje wieczoru. Zaufam w... Pokaż więcej

Witam Wszystkich. Serfuje po necie i mam przepis na karkóweczke,szykuje dzisiaj romantyczny wieczór dla męża. Mam nadzieję iż ta karkóweczka bedzie wyśmienita i że nie zepsuje wieczoru. Zaufam wszystkim którzy zachęcili mnie opiniami. Odezwę się i dam znać jak smakowało mnie i mężowi;-)))))

Pozdrawiam.

Zgłoś 16.01.2008 bizon

skończyłem coś pysznego pozdrawiam i dziękuje

Zgłoś 17.01.2008 Agnieszka-A17

przeczytałam przepis i wszystkie komentarze - o dziwo chyba wszystkie są pozytywne, tzn że każdemu smakowało. Ja piekłam zawsze karkówkę w całości w ananasach, była dobra bo soczysta, ale skusz... Pokaż więcej

przeczytałam przepis i wszystkie komentarze - o dziwo chyba wszystkie są pozytywne, tzn że każdemu smakowało. Ja piekłam zawsze karkówkę w całości w ananasach, była dobra bo soczysta, ale skuszę się teraz na powyższy przepis. Mam jutro gości więc zrobię ją jutro taka na świerzo, tylko za bardzo nie wiem z czym ją podać, czy danie to pasowaloby do ryżu?

Pozdrawiam wszystkich, napiszę jak mi wyszło...

Zgłoś 26.01.2008 dorka

Witam ponownie.

Troche czas upłynęło ale jestem,kolacyjka z mężem była rewelacyjana,tak samo jak karkóweczka.Poprostu REWELA;)))

Mężowi także smakowało,bałam się że popsuje wieczór... Pokaż więcej

Witam ponownie.

Troche czas upłynęło ale jestem,kolacyjka z mężem była rewelacyjana,tak samo jak karkóweczka.Poprostu REWELA;)))

Mężowi także smakowało,bałam się że popsuje wieczór romantyczny tą potrawą ,ponieważ nie należe do super kuchcików bo dopiero się uczę ale to naprawdę prosty i wyśmienity przepis. Dziękuję i pozdrawiam.

Zgłoś 03.02.2008 Milka

jutro spróbuje ją zrobić, co prawda nie jestem dobrą kucharką, ale po tych komentarzach jesyem przekonana o sukcesie.

Zgłoś 09.02.2008 Agnieszka-A17

cześć, karkówka wyszła pycha , mięciutka i soczysta. Na wieczór jednego dnia wyjęłam mięso, rano następnego pokroiłam w plastry i natarłam przyprawami i po obiedzie wstawiłam do piekarnika. Pych... Pokaż więcej

cześć, karkówka wyszła pycha , mięciutka i soczysta. Na wieczór jednego dnia wyjęłam mięso, rano następnego pokroiłam w plastry i natarłam przyprawami i po obiedzie wstawiłam do piekarnika. Pycha

Wszystkim smakowalo.

Zgłoś 09.02.2008 Agnieszka-A17

Chciałam dodać , że nie miałam cebuli więc zamiast jej dałam pokrojonego w kostkę ananasa. Całość podałam z ryżem i było wspaniałe, tylko karkówkę piekłam dłużej niż w przepisie, jej miękkość sp... Pokaż więcej

Chciałam dodać , że nie miałam cebuli więc zamiast jej dałam pokrojonego w kostkę ananasa. Całość podałam z ryżem i było wspaniałe, tylko karkówkę piekłam dłużej niż w przepisie, jej miękkość sprawdzałam poprostu widelcem. Pozdrawiam

Zgłoś 23.02.2008 Jola

ja robilam tak piersi z kurczaka i tylko kroiLam na kawalki

Zgłoś 01.03.2008 początkujący

Właśnie doprawiłem mięsko

a jutro żonka oceni moje "zdolności" kulinarne ;-)

już same opinie wróżą mi gwarantowany sukces

Pozdrawiam

jutro zacytuję żonkęPokaż więcej

Właśnie doprawiłem mięsko

a jutro żonka oceni moje "zdolności" kulinarne ;-)

już same opinie wróżą mi gwarantowany sukces

Pozdrawiam

jutro zacytuję żonkę

Zgłoś 19.03.2008 natalka

Właśnie nagrzewam piekarnik, karkówka lezy na blaszce w gotowości :)

Uwielbiam takie proste i szybkie dania, zobaczymy czy równie pyszne! Trzymajcie kciuki :)

Zgłoś 21.03.2008 maar

Zakupiłam karówę w ciemno! znalazłam ten oto genialny przepis, który wywołał tyle komentarzy. Będzie o czym opowiadać przy stole świątecznym ;-P Pozdrawiam Sylwusię, wszystkich którzy kochają eu... Pokaż więcej

Zakupiłam karówę w ciemno! znalazłam ten oto genialny przepis, który wywołał tyle komentarzy. Będzie o czym opowiadać przy stole świątecznym ;-P Pozdrawiam Sylwusię, wszystkich którzy kochają eufemizmy oraz całą rodzinę smakoszy :)

Zgłoś 22.03.2008 aga

zawsze tylko czytam i robie ale nigdy nie wysyłam komentarza, nie wiem dlaczego.... ale teraz wysyłam i Wszystkim Wam Smakoszom zyczę Smacznych i wesolych Świat Wielkanocnych a szczegulnie "... Pokaż więcej

zawsze tylko czytam i robie ale nigdy nie wysyłam komentarza, nie wiem dlaczego.... ale teraz wysyłam i Wszystkim Wam Smakoszom zyczę Smacznych i wesolych Świat Wielkanocnych a szczegulnie "Autorce tak pysznej karkówki" Pozdrawiam.

Zgłoś 06.04.2008 Kuchareczka

Bardzo smaczne, łatwe w wykonaniu i zniknęło wszystko :) Pozdrawiam autorkę :) Pyszności ( zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, piekłam jednak 1,5 godziny- może to wina karkówki)

Zgłoś 30.09.2008 Agula

Witajcie,

mięsko właśnie siedzi sobie w piekarniku:) Aż się nie mogę doczekać degustacji :):) Podzielę się potem wrażeniami.

Zgłoś 04.10.2011 gola

zrobiłam ,niedobra ,tłusta,mdła,ludzie czym wy się zajadacie ,nie macie smaku i gustu ,lipa

Zgłoś 02.06.2008 WIOLA

Karkówka jest przepyszna.Naprawdę.

Zgłoś 31.05.2008 Gonia

karkóweczka palce lizac dzięki przepis jest super

Zgłoś 29.05.2008 Qra

zatem, mam przepis na dzisiejszy obiad. Brzmi smakowicie.

A'propos tłuczka, to niech się luluńka puknie w głowę może jej sie zwoje trochę pomarszczą :D Jestem fanką półkrwistych bew... Pokaż więcej

zatem, mam przepis na dzisiejszy obiad. Brzmi smakowicie.

A'propos tłuczka, to niech się luluńka puknie w głowę może jej sie zwoje trochę pomarszczą :D Jestem fanką półkrwistych bewsztyków i wiadomo, aby mięso było soczyste trzeba je rozgnieść pięścią. Cóż...tak to jest, jak podpowiada mistrz jednego schabowego!!!

Pozdrawiam :)

Zgłoś 20.06.2008 Kornelia

Właśnie włożyłam karkówke do piekarnika mam nadzieje ze wyjdzie pyszna.Napisze co na to moja rodzina:-)

Zgłoś 23.07.2008 Dorota

pyszna... choć nie przepadam za karkówką,

polecam :):)

Zgłoś 25.07.2008 zakmarta

Oliwka, Twoje przepisy są super, ciągle coś robię i wszystko pychota!!!Pozdrawiam

Zgłoś 19.08.2008 edyta2303

zrobiłam ta karkówkę i po tylu pozytywnych komentarzach myslalam, że wyjdzie o wiele pyszniejsza. jak dla mnie żadna rewelacja...

Zgłoś 26.08.2008 monika

Wczoraj upiekłam karkówkę w naczyniu żaroodpornym, ale bez przykrycia, bo nie znalazłam. Na szczęście kuchenkę mam gazową więc ładnie z dołu sie zapiekało a z góry trochę się topiło. Użyłam pika... Pokaż więcej

Wczoraj upiekłam karkówkę w naczyniu żaroodpornym, ale bez przykrycia, bo nie znalazłam. Na szczęście kuchenkę mam gazową więc ładnie z dołu sie zapiekało a z góry trochę się topiło. Użyłam pikantnego ketchupu, tak jak było podane i dodałam również trochę pokrojonych pieczarek.

Karkówka wyszła naprawdę bardzo pyszna, z tym, że trochę sos był za słodki nie wiem czemu.

Ten przepis na pewno zagości w moim domu

Zgłoś 29.08.2008 Izula

Pyszności :) Rewelka, ja to podałam z kopytkami, palce lizać, polecam wszystkim :)

Zgłoś 02.09.2008 sylwusieńka(inna, nie ta z przepisu)

Karkówka piecze sie w piekarniku, ładnie pachnie....! piekę już godzinkę, ale jest jeszcze troszkę twardawa...

pozdrawiam.....

Zgłoś 07.09.2008 kasia

nie wiedzialam ze cos tak prostego moze byc tak smaczne

rewelacja

dzieki

Kasia

Zgłoś 14.09.2008 Ania

Hej,

rozumiem ,że to ma być w formie zapiekanki tak ?

mam nadzieję ,że wyjdzie dobrze dziś będę robiła karkóweczkę :D

pozdrawiam Wszystkich