Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp gotowany

Tekst i foto BiBi 03-01-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty45 min.?

Składniki:

- jeden niewielki karp,
- nieco warzyw: marchew, seler, por, pieruszka,
- kawałek cebuli,
- ząbek czosnku.

Przydadzą się przyprawy:
- sól,
- pieprz,
- kostka rosołowa.

Jak przyrządzić:

Przygotować rosół. Około 1 litra w oparciu o kostkę rosołową i rozdrobnione warzywa. Rybę pkroić w dzwonki (około 2 cm) i dodać do gotującego się wywaru. Gotować około 20 minut.

Uwagi:

Rybę można podawać na wiele sposobów. Mi najbardziej smakuje wyjęta z już zimnego wywaru z ciepłą grznką.

Czas przygotowania:

Około 15 - 20 minut szykowanie wywaru.
Po dołożeniu ryby dalsze 15 - 20 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.02.2004 babcia Ania

Karp gotowany - samo zdrowie !!! Bez smażenia !!! Sama przygotowuję ryby na wiele sposobów, ale gotowane smakują mi najbardziej. Są delikatne w smaku no i dietetyczne. W podobny sposób gotuję ka... Pokaż więcej

Karp gotowany - samo zdrowie !!! Bez smażenia !!! Sama przygotowuję ryby na wiele sposobów, ale gotowane smakują mi najbardziej. Są delikatne w smaku no i dietetyczne. W podobny sposób gotuję karpia od wielu wielu lat :-))

Zgłoś 24.12.2004 JA a kto inny

Jasne mi z tego wyszla zupa rybna, ale rybcia calkiem dobra...

Zgłoś 01.02.2006 tetek

smietana slodka zamiast bulionu. PYYYCHA! (i duurzo cebuli)