Karp nadziewany
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 90 min. | Niska |
Składniki:
25 dag mięsa mielonego, karp, sól, pieprz, cebula, żółtko, grzyby (gotowane i pokrojone)Jak przyrządzić:
Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadziewać oprawioną irybę. Obłożyć masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika - piec ok. 1 godziny - aż będzie rumiana. Ostudzić. Krajać w plastry.Jak podawać?
Najlepiej na zimno z pieczywem lub bez
Pieczony omlet imbirowy z polewą bananowo - orzechową
Po pierwsze zachęcam do tego sposobu przygotowania omletu dla całej rodziny. Trochę omlet, trochę biszkopt. Szczególnie dobrze sprawdza się ze słodkimi dodatkami. Cięty potem na trójkąty może zostać potraktowany jako danie główne lub deser. Orzechy, banany, imbir… Większość składników tej potrawy ma dobroczynne działanie na nasze organizmy. I dzieci je lubią!

Komentarze
Zgłoś 21.12.2004 rybomanka
na prawdę pyszne - serdecznie polecam!!!!!!!!!!!!!