Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp pieczony w folii aluminiowej

Tekst i foto elcia81 20-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprostyok. 60 min.?

Składniki:

1 karp,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
sól, vegeta,
2 cebule,
1 marchew,
1/2 pietruszki - korzeń

Jak przyrządzić:

Rybę oczyścić, pozostawić w całości. Rozgnieść czosnek, wymieszać z solą i vegetą, dodać olej. Zrobić z tego jednolitą masę i natrzeć karpia. Pokroić w plastry warzywa, posolić i nadziać rybę, spiąć wykałaczkami brzuch. Zawinąć w folię aluminiową, Piec na grillu lub w piekarniku ok. 50 min.

Potrzebne przybory:

wykałaczki, folia aluminoiowa

Jak podawać?

Po upieczeniu podawać w folii aluminiowej, po to aby sok z ryby i warzyw nie wyleciał.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.01.2007 ola

Jest super!!! palce lizać

Zgłoś 02.08.2008 kasia

W sam raz na romantyczną kolacyjkę pod gwiazdami. Do tego winko, ramiona ukochanego.....pycha ;)

Zgłoś 23.12.2011

karb jest cudowny

palce lizać

Zgłoś 18.06.2013 gość

I found just what I was nedeed, and it was entertaining!