Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp w kminku

Tekst i foto alina 29-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty25 min.?

Składniki:

dzwonka z karpia,
kminek, oregano, bazylia, sol, majeranek, papryka ostra, oliwa z oliwek, lyzeczka miodu

Jak przyrządzić:

Robimy zalewe: mieszamy pare lyzek oliwy z oliwek z przyprawami, mniej wiecej po tyle samo oregano, bazylii, majeranku, natomiast ciut wiecej kminku, papryk (zalezy czy ktos woli ostre czy nie) oraz do tego miod. Mieszamy wszystko dokladnie, powinno byc dosc geste. Karpia ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na folii do pieczenia i dokladnie smarujemy przyprawami(szczegolnie skorke). Pieczemy zawiniete w folie 20 minut w piekarniku 180 stopni, a nastepnie odwijamy folie i dodatkowo wlaczamy grill gorny zeby sie karp troche zrumienil. Podajemy z salata. Bardzo dobre i zdrowe.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.