Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp w śmietanie

Tekst i foto retsyM 21-12-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty60 min.-

Składniki:

Karp, 500 ml śmietany 30%, 3-4 cebule, sól, pieprz, przyprawa do ryb.

Jak przyrządzić:

Wybieramy rybę pasującą wielkością do brytfanki jaką dysponujemy:) Wypatroszoną rybę bez głowy solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do ryb, pozostawiamy na kilka godzin lub całą noc. Karpia kroimy w dzwonki i delikatnie obsmażamy na patelni. W garnku gotujemy 500ml śmietany 30% (czerwona łaciate) z 3-4 cebulami pokrojonymi w krążki, obficie solimy i pieprzymy. Gotujemy do zmięknięcia cebuli i zgęstnienia śmietany. Karpia układamy w brytfance i zalewamy śmietaną. Pieczemy 1h pod uchylą pokrywką.

Jak podawać?

W wigilię;]

Uwagi:

Podstawowe wigilijne danie w moim domu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.