Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp w śmietanie

Tekst i foto borowka 27-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
815 złprosty20 min.?

Składniki:

- karp około 1,5 kg,
- 0,5 l śmietany 18%,
- jajko,
- bułka tarta,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Wypatroszonego i umytego karpia pieke w tradycyjnej panierce w jajku i bulce. Upieczonego karpia ukladam w rondlu zalewam smietana i zapiekam w piekarniku okolo20 min lub w zaroodpornym naczyniu w mikrofalii okolo 5-8 min.

Uwagi:

Przepyszne sprobuj.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.02.2005 Milka

Wg mojego przepisu umytego karpia podzielonego na dzwonki, moczę w mleku ok. 1 godziny. Obtaczam w mące i smażę.

Przed podaniem zalewam usmażone dzwonki śmietaną i zapiekam w piekarniku. ... Pokaż więcej

Wg mojego przepisu umytego karpia podzielonego na dzwonki, moczę w mleku ok. 1 godziny. Obtaczam w mące i smażę.

Przed podaniem zalewam usmażone dzwonki śmietaną i zapiekam w piekarniku. Jest bardzo delikatny, a smak wyśmienity. Polecam.

Zgłoś 05.01.2010 freeman K

Mało wiarygodny przepis, skoro pisze to osoba, dla której smażone i pieczone to jedno i to samo...

Zgłoś 06.12.2008 monika

A ja dodaję dodatkowo garść rodzynek do śmietany i dopiero zalewam karpia i zapiekam. Ale to kwestia gustu!Pozdrawiam!