Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karp w sosie pieczarkowym

Tekst i foto MONIKA 10-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:


karp, pieczarki, śmietana 30%, mąka, woda, olej i przyprawy sól, pieprz, papryka słodka.

Jak przyrządzić:


Karpia dzielimy na małe porcje, lekko solimy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażonego karpia odkładamy na bok i na tym samym oleju smażymy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Pieczarki muszą być złociste i chrupiące. Do krojenia możemy urzyć tarki do mizerii. Następnie na czystej już patelni układamy karpia i usmażone już pieczarki, polewamy wodą i śmietaną oraz doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką -według uznania. Wszystko lekko mieszamy i dusimy pod przykrywką. Jeśli jest za gęste polewamy troszkę wodą a gdy jest za rzadkie posypujemy troszkę mąką. Dobry przepis na wigilię. Smacznego...

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.12.2005 Kama

zrobiłam - wyszedł świetny - nie obeszło się bez szczypty czegoś od siebie. Powtórzę na pewno.

Zgłoś 22.02.2006 wero

dlaczego tutaj nie ma obrazka. Bo potrzebuje dekorację do tego dania.

Zgłoś 13.12.2007 Karolka

poporostu niebo w gębie!!!!!!! robiłam bardzo pyszny!!!!!!!! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):)