Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kartoflanka curry

Tekst i foto mahjongg 05-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

- 45 dag ziemniaków,
- 20 dag marchwi,
- 20 dag pora,
- 12 dag cebuli,
- łyżka masła,
- łyżka oleju,
- łyżeczka curry,
- 800 ml rosołu z kostki,
- 200 ml śmietany.

Jak przyrządzić:

Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebule podsmażyć na łyżce masłai oleju. Oprószyć curry, zalać rosołem, gotować 15 minut. Dodać marchew i pora. Gotować 15 minut. Zupę zmiksować, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

Podawać z grzankami, posypaną natką pietruszki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.06.2004 stokrotka

mysle ze to bardzo pyszne moze byc ale ja nie dawalabym zadnych warzyw oprocz ziemniakow i cebuli chyba ze pieczarki i czosnek.