Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karzek z warzywami

Tekst i foto GRZEGORZ 21-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:


karczek,
warzywa (marchew, pietruszka, seler, por, cebula),
sól,
przyprawa do mięsa wieprzowego - Kamis,
folia spożywcza,
folia aluminiowa.

Jak przyrządzić:


Karczek podzielić na kotlety - 1 kotlet na osobę i rozbić jak schabowe. Ppsypać przyprawą Kamisa, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 dzień. Przed grilowaniem zetrzeć warzywa na grubej tarce a pora pokrojć w półtalarki i wymieszać z solą. Na mocno rozgrzany grill położyć mięso i opiekać z każdej strony przez 20-30 sekund. Na mięso położyć warzywa, zrolować i zawinąć w folię aluminiową. Roladki piec na grilu około 15-20 min. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Ja osobiście szykuję wszystko w domu podpiekając mięso w piekarniku w temp. 200-250 stopni i gotowe zabieram na grilla.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.08.2005 bogusia

Mam pytanie,otoz czytam wszystkie przepisy na grillowanie karkowki i bardzo chetnie zaserwowalabym cos takiego mojej rodzince tylko nie wiem czy to wolowina czy wieprzowina?Mieszkam w Kanadzie i... Pokaż więcej

Mam pytanie,otoz czytam wszystkie przepisy na grillowanie karkowki i bardzo chetnie zaserwowalabym cos takiego mojej rodzince tylko nie wiem czy to wolowina czy wieprzowina?Mieszkam w Kanadzie i nie zabardzo wiem jaka czescia miesa jest karkowka,aby zapytac sie tutejszego rzeznika.Z wieprzowiny to tu maja przewaznie kotlety,caly schab albo zeberka,wiekszosc w sprzedazy to przerozne steki wolowe.i