Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kasza gryczana z warzywami

Tekst i foto lila 27-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
34 złprosty40-50 min.?

Składniki:

1 cebula, marchew, 1 szkl. kaszy gryczanej, sól.

Jak przyrządzić:

Cebulę pokrojoną w kostkę i startą grubo na tarce marchew podsmażyć na oliwie. Kaszę 2-3 minuty prażyć na suchej patelni, wrzucić do gotującej się wody (2 szklanki), dodać warzywa. Całość zagotować, osolić. Gotować 2 minuty, wyłączyć, garnek zawinąć w koc i pozostawić na 30-40 minut. Pycha! Można po prostu ugotować 20 minut na małym ogniu, ale "zaparzana" smakuje lepiej. Smacznego!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.