Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kasza z warzywami

Tekst i foto Aleksandra 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
47 złprosty20 min.niska

Składniki:

1 opakowanie mrożonki warzywnej (najlepiej bukiet warzyw),
1/2 szkl. kaszy jaglanej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 cebule,
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka (Kamis)

Jak przyrządzić:

Mrożonkę zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy 10-15 min. Cebulę kroimy w półksiężyce i smażymy na niewielkiej ilości oleju, często mieszając. Kiedy będzie lekko złotawa, dodajemy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wszysto dokładnie mieszamy. Całość gotować 1 min na wolnym ogniu.

Jak podawać?

Podawać jako danie główne na gorąco.

Uwagi:

Można dodać także czewoną fasolkę konserwową, a kaszę zastąpić makaronem sojowym (makaron należy namoczyć na 3 min w gor.ącej wodzie, po czym pokroić na desce według uznania).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.09.2006 Klaudia

ja zrobilam z kasza gryczana i bylo baaardzo pyszne, POLECAM!!