Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kaszanka na grillu

Tekst i foto marta 18-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty? min.?

Składniki:

1 opakowanie kaszanki (sokołów),
cebula,
ser,
pasta ajwar,
musztarda,
majeranek,
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Kaszanke obieramy z flaka i podpiekamy na patelni, dodajemy do niej paste ajwar. Na drugiej patelni podsmazamy cebule pokrojona w kostke, mieszamy z pasta ajwar i musztarda (po jednej łyżce). Kaszanke wykladamy na folie aluminiowa posmarowana oliwą, na kaszance kładziemy cebule, wszystko posypujemy startym serem i duza iloscia majeranku, zamykamy szczelnie folie. Pieczemy na grilu około 15-20 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.07.2005 Asia

Proszę o sprecyzowania, czy na kaszankę kładziemy całe cebulki (czy zdążą się upichcić?) czy też plasterki.

Ogólnie bardzo apetyczny przepis

Zgłoś 19.07.2005 marta

w przepisie jest napisane ze cebule pokrojoną w kostke i podsmarzoną na patelni z musztarda i pastą ajwar(podrawka)

Zgłoś 15.08.2005 Jan

Do tego pije sie wódkę czy piwo

Zgłoś 22.08.2005 marta

to jest obojetne ja piję do tego piwo ale naprzyklad moi znajomi pija wodke to naprawde zalezy od tego co lubisz

Zgłoś 06.09.2005 I@

hi hi najlepiej jak skończy sie piwo - to skoczyć po wódke

Zgłoś 06.05.2007 maniekx

kaszanka+browar+wódka = żużel

Zgłoś 12.02.2009 krzysiek

http://wdobiekryzysu.pl/2009-02/kaszanka-polski-kawior/