Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kawalerski Kotlet Jajeczny

Tekst i foto KoYoT 15-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 porcja2 złprosty10 min.?

Składniki:

- 3 jajka,
- 3 cebule,
- bułka tarta,
- przyprawy, sól, pieprz, papryka, czosnek.

Jak przyrządzić:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę, wbijamy jaja, dobzre jest to robić w czymś głebszym, dodajemy przyprawy i bułke tartą w takiej ilości aby masa była dość gęsta. Następnie smażymy kotleciki ;)

Potrzebne przybory:

Kazdy skaut jak umie sobie radzi.

Jak podawać?

Na ciepło i na szybko :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.04.2003 indianka

hmmm brzmi ciekawie moze jutro sprawdze jak smakuje...

Zgłoś 07.12.2003 KoYoT

Z czosnkiem smakuje bardzije mięskowato.... a bez.. jajecznie ;) ale w dodatkach mozna cłkowicie experymentować... i mozna takiego kotleta szybko w mikrofali odgrzać ;] w akademiu jak znalazł :]... Pokaż więcej

Z czosnkiem smakuje bardzije mięskowato.... a bez.. jajecznie ;) ale w dodatkach mozna cłkowicie experymentować... i mozna takiego kotleta szybko w mikrofali odgrzać ;] w akademiu jak znalazł :]]

Zgłoś 16.11.2004 jajeczny

Ja znam kotlety jajeczne jeszcze z czasow podstawowkowych,uwielbialem je,mniam!

Zgłoś 04.09.2005 Sasquach

Proponuję najpierw ugotować jedno albo więcej jajek na twardo. Drobno jej pokroić i dodać do masy kotletowej. Wtedy kotlet będzie bardziej jajeczny. Można też wziąść kostkę sera i "oblepić&... Pokaż więcej

Proponuję najpierw ugotować jedno albo więcej jajek na twardo. Drobno jej pokroić i dodać do masy kotletowej. Wtedy kotlet będzie bardziej jajeczny. Można też wziąść kostkę sera i "oblepić" ją kotletem. Też jest pycha :)

Zgłoś 14.10.2005 torpeda31

można także użyc jajek na twardo-ok.2 jajka na jeden kotlecik,posiekac w kosteczkę,wbic surowe jajko,dosypac bułki tartej,przyprawy według uznania i smaku.uformowac kotleciki i smażyc-puszyste i... Pokaż więcej

można także użyc jajek na twardo-ok.2 jajka na jeden kotlecik,posiekac w kosteczkę,wbic surowe jajko,dosypac bułki tartej,przyprawy według uznania i smaku.uformowac kotleciki i smażyc-puszyste i mniam!

Zgłoś 13.10.2006 ------

pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 11.11.2006 dulkaaa

Jadłam te kotleciki w stołówce szkolnej ....

pyszniutkie :)

mogłabym je jeść na okrągło

[jedyne z lepszych w szkole :D]

pozdrawiam i smacznego

Zgłoś 25.10.2007 Mutuuu

Te Kotlety sa dobree moglbym je jesc ile sie da ;D

Zgłoś 16.07.2008 joko

W życiu czegoś takiego nie jadłm, ale wymarzony przepis dla studenta!hehe!tanio, szybko!!ciekawe jak smakuje!ale to sie nie rozpada?