Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kebab

Tekst i foto dady14 26-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
54 złprosty30 min.?

Składniki:

800 gram wieprzowiny lub cielęciny,
2 ogórki szklarniowe,
3 pomidory,
2 cebule,
opakowanie chlebków pita,
jogurt naturalny lub kefir, ketchup ostry, olej, czosnek, zioła prowansalskie, koperek, papryczka chilli, przyprawa do kebaba.

Jak przyrządzić:

Mięso pokroić w cienkie paseczki (ok. 1 cm szerokości, 0,5 cm grubości i 3 cm długie), następnie do misy wrzucić pokrojone mięso, wlać 3 łyżki oliwy i wsypać przyprawę do kebaba. Odczekać 3-4 godz. W tym czasie do jogurtu dodać pokrojony koperek, zioła prowansalskie i czosnek. W sosie ma być wyraźnie czuć czosnek ale z drugiej strony ma przebijać nuta delikatności jogurtu i koperku. Ja daję niecałą główkę. Drugi sos robimy z ketchupu i dodajemy paprykę chilli. Ten sos musi być oooostry :-) Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Może być grubsza. To samo robimy z pomidorem, natomiast cebulę kroimy na tzw. półtalarki. Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki od szaszłyków i pieczemy na grillu. Przypiekamy dość mocno. Pod koniec pieczenia na grilla dajemy chlebek-bułki pita po uprzednim rozcięciu i otwarciu kieszonki. Zewnętrzną stronę bułek skrapiamy wodą. Po upieczeniu jedną wewnętrzną stronę bułki smarujemy sosem czosnkowym a drugą ketchupowym. Wkładamy upieczone mięso, ogórek, pomidor, cebulę. Kolejność obojętna. Po jednej warstwie przelać trochę sosami i nałożyć kolejną warstwe. Znowu przelać i na wierzch nałożć mięso i można znowu przelać sosami i... smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Ja osobiście używam przyprawy ARABSKA z f-my Avokado. Jest to przyprawa kupiona w Czechach. W Polsce jej nie widziałem ale są inne przyprawy do kebaba lecz ich nie próbowałem. Ponadto mięso można pokroić w grubszą kostkę lecz wolę drobniejsze bo bardziej się spiecze. A czym dłużej będziemy marynować tym będzie smaczniejsze. Preferuję conajmniej 12 godz. marynowania. Chleb Pitta kupuję w sklepie Kaufland cena za 5 szt. ok. 3,50 zł. Ale myślę, iż w innych hipermarketach też będą do dostania.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.01.2011 Reuven

Smaczne, ale to nie ma nic wspolnego s kebabem :-)

Zgłoś 26.07.2005 kitek

Mój chłopak robi tak samo tylko z mięsa mielonego, podsmażonego wcześniej na oleju z przyprawą do kebaba. Pyyyycha!

Zgłoś 26.07.2005 Aga

Zastanawia mnie podana cena. 4 zl?? Zastanówmy sie - mięso - ok 15 zl, chlebek 4 zl, ogórek, pomidor, cebula - ok 3 zl (jak jest sezon), a gdzie reszta skladników?

Zgłoś 27.07.2005 michał

jaki jest skład tej przyprawy "arabskiej"?, przywiozłemz Syrii trochę przypraw i eksperymentuję, jest ciekawie. A skład przyprawy chętnie poznam, bo przy obecnych trendach w podawaniu ... Pokaż więcej

jaki jest skład tej przyprawy "arabskiej"?, przywiozłemz Syrii trochę przypraw i eksperymentuję, jest ciekawie. A skład przyprawy chętnie poznam, bo przy obecnych trendach w podawaniu kebabów w Polsce (mielone mięso z cyklu pies zmielony z budą) wolę sam sobie coś przygotować,

Zgłoś 29.07.2005 dady14

Oczywiście że te 4 zł to jest przybliżony koszt 1 porcji.

Michale skład przyprawy podaję z opakowania: sól max. 46%, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, kmin rzymski mielony, chi... Pokaż więcej

Oczywiście że te 4 zł to jest przybliżony koszt 1 porcji.

Michale skład przyprawy podaję z opakowania: sól max. 46%, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, kmin rzymski mielony, chilli mielone, kolendra. Dokładnych proporcji nie podano.

Zgłoś 10.08.2005 marzena

ja też tego nie robiłam i nie mam pojęcia jak smakuje ale myślę że nie jest złe a jak myślisz że jest za drogie to możesz zrobić sobie kartofelki zapiekane i będzie taniej

Zgłoś 11.08.2005 kachachacha

Jaka jest ta przyprawa do kebaba? Szukalam w Camisie i w jeszcze czyms i nie znalazlam.........

Zgłoś 22.08.2005 Bogi

dla tych ,którzy nie mogą znaleźć przyprawy do Kebaba proponuję do gyrosa.Ja swój sos robię dodając dobry jogurt (np. naturalny Joguś) trochę majonezu, czosnek(jeden duży ząbek na filiżankę sosu... Pokaż więcej

dla tych ,którzy nie mogą znaleźć przyprawy do Kebaba proponuję do gyrosa.Ja swój sos robię dodając dobry jogurt (np. naturalny Joguś) trochę majonezu, czosnek(jeden duży ząbek na filiżankę sosu),następnie 1/2op. koperkowo- ziołowego sosu Knorra.

Można dodać trochę pikantnego ketchupu (np.Kotlin)Rozciętą kieszonkę bułki napełniam wcześniej przygotowanym i zamarynowanym mięskiem ( pierś kurczaka) pociętym w paseczki i podsmażonym.Oprócz tego są pokrojone warzywka (pomidor, papryka,sałata,ogórek świeży lub małosolny, cebula).Na koniec polewam to przygotowanym sosem j.w.Smakuje wybornie.

Zgłoś 24.08.2005 kura

robie kebab na codzien i cos wam powiem zeby zrobic kebab to nie jest tak prosto jednym ze skBadników jest cola sok z pomaranczy kmin rzymski (kumin) a kebab i gyros to dwa calkiem inne dania wi... Pokaż więcej

robie kebab na codzien i cos wam powiem zeby zrobic kebab to nie jest tak prosto jednym ze skBadników jest cola sok z pomaranczy kmin rzymski (kumin) a kebab i gyros to dwa calkiem inne dania wiecej info stygia@tlen.pl

Zgłoś 19.12.2005 kocur

no i to mi sie podoba:)mniam

Zgłoś 14.03.2006 margo

U nas to "kebab" jest podawany z mięskiem grilowanym pokrojonym w paski (płatki)w chlebku zwanym pita.Tak podawene mięso to gyros(potrawa grecka),a pita (turecka).Kebab to potrawa ture... Pokaż więcej

U nas to "kebab" jest podawany z mięskiem grilowanym pokrojonym w paski (płatki)w chlebku zwanym pita.Tak podawene mięso to gyros(potrawa grecka),a pita (turecka).Kebab to potrawa turecka, czyli mieso mielone grillowane (smazone). Mamy dwie kuchnie i potrawy w jednym, ale ja tez lubie gyrosa z pitą , z dodatkami i duża ilościa sosu. Pycha

Zgłoś 13.04.2006 casq

No właśnie! Trzeba nauczyć się rozrożniać pojęcia,: gyros, pita, kebab,..no i może jeszcze shaorma.

Zgłoś 27.04.2006 kebabowo-gyrosowy skrytożerca

gyros, kebab, pita, shoarma... i do tego jeszcze... tzatzyki... kulinarny misz masz, ale jakże pyszny;) a jeśli chodzi o przyprawy do wspomnianych potraw to dobre są z kotanyi lub kamisa, ale to... Pokaż więcej

gyros, kebab, pita, shoarma... i do tego jeszcze... tzatzyki... kulinarny misz masz, ale jakże pyszny;) a jeśli chodzi o przyprawy do wspomnianych potraw to dobre są z kotanyi lub kamisa, ale to juz indywidualna kwestia gustu;)

Zgłoś 04.05.2006 repmed

nie jestem znawcą, ale chyba kebap, nie kebab. W każdym razie tak to piszą na zachód od nas i w Turcji

Zgłoś 08.05.2006 @ TROPIC @

Witam bardzo podobna przyprawa do mies jest to Curry tez smakuje niezle nie wiem jak na innym miesie ale ja to stosuje na drobowym gdyz kebap w polsce jest w zasadzie z drobiu i nie pieczony na ... Pokaż więcej

Witam bardzo podobna przyprawa do mies jest to Curry tez smakuje niezle nie wiem jak na innym miesie ale ja to stosuje na drobowym gdyz kebap w polsce jest w zasadzie z drobiu i nie pieczony na grillu tylko tzw rozno pionowe

Zgłoś 22.05.2006 szumix

Kebab (döner po niemiecku, kebap [kręcące się mięso] po turecku) - danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to też mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego r... Pokaż więcej

Kebab (döner po niemiecku, kebap [kręcące się mięso] po turecku) - danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to też mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem oraz przaśnym chlebem. Współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką, warzywami, oraz sosami - łagodnym lub ostrym.To cała prawda o potrawie o nazwie KEBAP.

Zgłoś 28.05.2006 pileq

ze strony slowniki.pwn.pl

Jak brzmi biernik rzeczownika kebab? Często słyszę zwrot zjeść kebaba, ale skoro dopełniacz to kebabu, czy nie należałoby raczej mówić zjeść kebab?

Nazwy ... Pokaż więcej

ze strony slowniki.pwn.pl

Jak brzmi biernik rzeczownika kebab? Często słyszę zwrot zjeść kebaba, ale skoro dopełniacz to kebabu, czy nie należałoby raczej mówić zjeść kebab?

Nazwy niektórych potrawy mają rodzaj męskozwierzęcy, można więc zjeść hot doga, hamburgera, dropsa i obocznie arbuz lub arbuza. W języku potocznym słyszy się nawet, że ktoś zjadł sznycla i kotleta. Kebab jednak ma rodzaj męskorzeczowy, o czym informuje Wielki słownik wyrazów obcych PWN. A to znaczy, że zgodnie z normą jemy dziś kebab, nie kebaba.

— Mirosław Bańko

Zgłoś 08.06.2006 paula

Znacie może jakieś najlepsze przyprawy do kebaba??Bo chcem otworzyć Słupsk ul.Piłsudskiego jak coś zajeżdżać zrobie super kebaby,tylko prosze podajcie mi nazw extra przypraw

Zgłoś 11.07.2006 Wało

Pyszne !!!!!!!!!!!!dobry przepis

Zgłoś 07.08.2006 pst

polecam przyprawe "kebab-gyros" firmy prymat, jej sklad to:

sol, czosnek, papryka slodka, papryka ostra, cebula, czaber, rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, galka muszkatalowa,... Pokaż więcej

polecam przyprawe "kebab-gyros" firmy prymat, jej sklad to:

sol, czosnek, papryka slodka, papryka ostra, cebula, czaber, rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, galka muszkatalowa, ziele angielskie, oregano, bazylia, majeranek i... glutaminian sodu;)

kotlety sojowe, oliwa z oliwek + przyprawa i nawet najwieksi miesozercy nie poczuja roznicy;)

Zgłoś 16.08.2006 Neo Kraków

Ja mam najlepszy przepis bo dostalem go od kuzynki ktora ma kebaba w krakowie na Basztowej 10... Wiec jest on taki jak ten na tej stronie tylko dolany winem wytrawnym... Przy marynacie.. Naprawd... Pokaż więcej

Ja mam najlepszy przepis bo dostalem go od kuzynki ktora ma kebaba w krakowie na Basztowej 10... Wiec jest on taki jak ten na tej stronie tylko dolany winem wytrawnym... Przy marynacie.. Naprawde super... Polecam...

Zgłoś 21.08.2006 szrapnel

najlepsza przyprawa do kebab jakiej używałem to przyprawa z firmy maggi - niestety chyba nidostępna w Polsce. Jeśli ktoś wyjeżdża do Niemiec to może śmiało zakupić sobie większą ilość - nie poża... Pokaż więcej

najlepsza przyprawa do kebab jakiej używałem to przyprawa z firmy maggi - niestety chyba nidostępna w Polsce. Jeśli ktoś wyjeżdża do Niemiec to może śmiało zakupić sobie większą ilość - nie pożałuje :)

Zgłoś 25.08.2006 zIz

A czy ktos wie gdzie mozna kupic takie prawdziwe duze bulki do Kebaba, probowalem te z pitty z Kauflanda, ale sa troche za male. Ma ktos moze jakies namiary ?

Dobra przyprawa zarowno do z... Pokaż więcej

A czy ktos wie gdzie mozna kupic takie prawdziwe duze bulki do Kebaba, probowalem te z pitty z Kauflanda, ale sa troche za male. Ma ktos moze jakies namiary ?

Dobra przyprawa zarowno do zrobienia sosu jak i przyprawienia miesa (szczegolnie mielonego wieprzowego) jest gotowy zestaw do burrita lub taco oryginalnego z firmy Delecta. Polecam :)

Zgłoś 29.08.2006 XYZ

Prosze państwa !!!!!

to jest sisz kebab a nie kebab!!

Zgłoś 04.09.2006 jika

to jeszcze raz: czym się różni kebab od gyrosa?

Zgłoś 27.02.2007 klon

nie wazne kto jak robi i co dodaje, podstawa jest dobry sos! ja robie na dwa sposoby i jest pyszni daje znac ze robie kebab i zawsze jest pelna chata nikt nie gardzi bo kazdy dodaje sobie co chc... Pokaż więcej

nie wazne kto jak robi i co dodaje, podstawa jest dobry sos! ja robie na dwa sposoby i jest pyszni daje znac ze robie kebab i zawsze jest pelna chata nikt nie gardzi bo kazdy dodaje sobie co chce i co kto lubi!!

Zgłoś 09.09.2006 pp

Prawdziwy Kebab , nigdy ale to nigdy nie robi się z wieprzowiny ......

Zgłoś 21.09.2006 zIz

pp --- >> ale tu nie chodzi o to zeby robic wszystko oryginalnie, kuchnia po to jest taka zlozona aby mozna na przykladzie dan tradycyjnych robic wszelakie wariacje

Zgłoś 08.11.2006 znawca

z wieprzowiny sie nie robi bo turcy to muzulmanie a my nie jestesmy muzulmanami i kebap morze byc z wieprzowiny bo kebap to znaczy mieso na kiju czyli opiekaczu jezeli chodzi o nazwe to w turci ... Pokaż więcej

z wieprzowiny sie nie robi bo turcy to muzulmanie a my nie jestesmy muzulmanami i kebap morze byc z wieprzowiny bo kebap to znaczy mieso na kiju czyli opiekaczu jezeli chodzi o nazwe to w turci tylko jest kebap przez p a u nas to jest ruznie b p

Zgłoś 08.11.2006 znawca

a jeszcze jedno kebap na patelni nigdy wam nie wyjdzie taki jak na kiju

Zgłoś 05.12.2006 peteras

siema all widzial moze ktos jochnego turmasa??od dwoch tygodni wisi mi 50 gr ;p

Zgłoś 05.12.2006 lol

znawca o lol ale ty jestes gluuuuupi

Zgłoś 08.02.2007 alibu

lol gluuuuupi to ty jestes koles ma racje

Zgłoś 04.02.2007 smakosz

Zna ktoś jakieś przepisy na sosy do kebabu? Jadłem raz z takim pysznym sosem który zawierał ziarenka gorczycy takie jak w musztardzie francuskiej, sosik palce lizać a kebab z nim super.

Zgłoś 23.12.2006 hanys

co za bałwan ten przepi wymyslił - przecież muzułmanie nie jedzą wieprzowiny !!!!

Zgłoś 25.01.2007 andżelika

najlepszy kebeb jest w szustce super jest

Zgłoś 25.04.2007 lola

Do marynowania mięsa do kebaba polecam harrisę, można już ją kupić w Polsce, kosztuje 4-5 zł.

Zgłoś 12.05.2007 juicy

Najlepsza przyprawa do kebaba jest z prymatu! - polecam!

Zgłoś 12.05.2007 cyborg

ludzie o czym wy mówicie dwa lata robilem experymentyi nic . byl u mnie turas i wiecie co to jest za przyprawa? poprostu GAŁKA MUSZKATOŁOWA polana pomarańczą nic prostrzego sami wypróbujcie

... Pokaż więcej

ludzie o czym wy mówicie dwa lata robilem experymentyi nic . byl u mnie turas i wiecie co to jest za przyprawa? poprostu GAŁKA MUSZKATOŁOWA polana pomarańczą nic prostrzego sami wypróbujcie

Zgłoś 21.05.2007 paulina

dubre mniam mniam

Zgłoś 23.05.2007 Ja2

Jeden z najlepszych "kebabów" jakie wsówałem przyrządzają przy

STATOIL między Żyrardowem a Grodziskiem Maz.

Za jedyne 8zł. Zawinięty w dużą PITEĘ z sosami polewanymi wars... Pokaż więcej

Jeden z najlepszych "kebabów" jakie wsówałem przyrządzają przy

STATOIL między Żyrardowem a Grodziskiem Maz.

Za jedyne 8zł. Zawinięty w dużą PITEĘ z sosami polewanymi warstwowo do końca soczysty mniam........

Zgłoś 26.05.2007

pyszny kebeb ;]

Zgłoś 06.11.2010 kuba

Wieprzowina do kebaba! Większej bzdury nie widziałem!

Kebab to potrawa z pochodząca z Bliskiego Wschodu, a tam nikt nie żre świń!

To tak jakby robić schaboszczaka z psa.

Zgłoś 19.06.2007 lemo

4zl? to zrobcie mi takie kebaby ja wam dam kase!!!!

Zgłoś 22.10.2007 Sabrina

Szkoda że ten przepis to nawet koło kebabu nie leżał. Kebab jest to baranie mięso mielone z odpowiednimi przyprawami, cebulą owinięte na patyku i w takiej formie pieczone w piecu. Najczęściej po... Pokaż więcej

Szkoda że ten przepis to nawet koło kebabu nie leżał. Kebab jest to baranie mięso mielone z odpowiednimi przyprawami, cebulą owinięte na patyku i w takiej formie pieczone w piecu. Najczęściej podawane z sosem Tzacyki ale tu istmieje pewna dowolność i chlebem pita

Zgłoś 05.10.2009 xyz

czlowieku, dlatego nie jest wieprzowe, bo muzulmanie nie jedza wieprzowiny rozumiesz? To nie chodzi o jakies walory smakowe, po prostu im nie wolno. Takze jak ktos bedzie mial ochote to sobie zr... Pokaż więcej

czlowieku, dlatego nie jest wieprzowe, bo muzulmanie nie jedza wieprzowiny rozumiesz? To nie chodzi o jakies walory smakowe, po prostu im nie wolno. Takze jak ktos bedzie mial ochote to sobie zrobi z wieprzowiny, nawet z ryby jak bedzia mial ochote to zrobi i tez bedzie kebab.

Zgłoś 06.10.2009 Heh

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę ... Pokaż więcej

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę tak, bo nie wiem jak pisać z umlautem na klawie, sry) mogą być nawet i wieprzowe ;) Prawdziwy turecki kebap przygotowywany jest z mięsa baraniego bądź cielęcego (świnie są uważane przez muzułmanów za zwierzęta nieczyste, nawet dotknięcie mięsa wieprzowego powoduje skalanie), NIE MIELONEGO! W swojej najbardziej rozpowszechnionej formie wygląda jak nasz polski szaszłyk, o pozostałych formach obecnie nie pamiętam, ale niewiele się mają do tego, co serwują nam w barach ^^ Ale co kto lubi, mi osobiście doner kebap smakuje taki jaki jest, jak będzie mnie w przyszłości stać to pojadę do Turcji i napiszę Wam recenzję prawdziwych tureckich kebapów ;P Peace and love ^^

Zgłoś 06.10.2009 Heh

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę ... Pokaż więcej

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę tak, bo nie wiem jak pisać z umlautem na klawie, sry) mogą być nawet i wieprzowe ;) Prawdziwy turecki kebap przygotowywany jest z mięsa baraniego bądź cielęcego (świnie są uważane przez muzułmanów za zwierzęta nieczyste, nawet dotknięcie mięsa wieprzowego powoduje skalanie), NIE MIELONEGO! W swojej najbardziej rozpowszechnionej formie wygląda jak nasz polski szaszłyk, o pozostałych formach obecnie nie pamiętam, ale niewiele się mają do tego, co serwują nam w barach ^^ Ale co kto lubi, mi osobiście doner kebap smakuje taki jaki jest, jak będzie mnie w przyszłości stać to pojadę do Turcji i napiszę Wam recenzję prawdziwych tureckich kebapów ;P Peace and love ^^

Zgłoś 06.10.2009 Heh

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę ... Pokaż więcej

Się namnożyło znawców tematu, kebap jaki my znamy (bułka,surówka itp.) nie jest wymysłem tureckim a NIEMIECKIM ;) Trzeba dlatego rozróżniać różne typy kebabów i te w bułce (doner kebap, napiszę tak, bo nie wiem jak pisać z umlautem na klawie, sry) mogą być nawet i wieprzowe ;) Prawdziwy turecki kebap przygotowywany jest z mięsa baraniego bądź cielęcego (świnie są uważane przez muzułmanów za zwierzęta nieczyste, nawet dotknięcie mięsa wieprzowego powoduje skalanie), NIE MIELONEGO! W swojej najbardziej rozpowszechnionej formie wygląda jak nasz polski szaszłyk, reszta to zazwyczaj luźne kawałki mięsa, więc niewiele się ma to do tego, co serwują nam w barach ^^ Ale co kto lubi, mi osobiście doner kebap smakuje taki jaki jest, jak będzie mnie w przyszłości stać to pojadę do Turcji i napiszę Wam recenzję prawdziwych tureckich kebapów ;P Peace and love ^^

Zgłoś 04.12.2007 kat

w polsce w życiu nie zjadłam dobrego kebaba tylko same badziewie polskie restaurcje typu kebab moga sie skryc niech jada na zachód i sie naucza robic porzadne kebaby bo to co u nas serwuja to na... Pokaż więcej

w polsce w życiu nie zjadłam dobrego kebaba tylko same badziewie polskie restaurcje typu kebab moga sie skryc niech jada na zachód i sie naucza robic porzadne kebaby bo to co u nas serwuja to nawet pies nie chce jesc a dla sprostowania na zachodzie normalnie mówia kebab a nie kebap

Zgłoś 02.01.2008 kulawy

zrobiłem sobie maszynę do robienia kebabu z blachy małą skrzynkę , silnik wolnoobrotowy , grzałkę 1000v, pręt ,mała miska nierdzewna , i potrawka palce lizać

Zgłoś 31.01.2008 bartek

bardzo dobrze tez pasuje do kebeba piers z kurczaka pokrojona na drobne kawałki i podsmażona na patelni, a jak jak doda się do tego kapuste pekińską, świrzego ogórka i frytasy i poleje sosem czo... Pokaż więcej

bardzo dobrze tez pasuje do kebeba piers z kurczaka pokrojona na drobne kawałki i podsmażona na patelni, a jak jak doda się do tego kapuste pekińską, świrzego ogórka i frytasy i poleje sosem czosnkowym własnej roboty to pychaaaa zero różnicy tylko z ciastem był problem ale juz znam przepis;p he pozdrawiam

Zgłoś 14.02.2008 MoOniCa

Sorry.. ale do kebaba, gyrosa nigdy nie podaje sie ketchupu.. jest do tego oryginalna przyprawa... która trzeba odpowiednio rozrobić i wyjdzie sos.. widać ze jedliście tylko kebaby w Polsce... <... Pokaż więcej

Sorry.. ale do kebaba, gyrosa nigdy nie podaje sie ketchupu.. jest do tego oryginalna przyprawa... która trzeba odpowiednio rozrobić i wyjdzie sos.. widać ze jedliście tylko kebaby w Polsce...

Zgłoś 01.04.2008 co to ma byc?

kebap (po turecku "obracające się pieczone mięso"), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to też mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) Zapamietajcie nigdy z ... Pokaż więcej

kebap (po turecku "obracające się pieczone mięso"), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to też mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) Zapamietajcie nigdy z wieprzowiny jezeli Wam ktos proponuje z wieprzowiny to nie wie co to jest kebap

Zgłoś 25.04.2008 Ebritthil

ZajeB... dobre i szybkie

Zgłoś 21.06.2008 luk-149

jesli chcecie wiedziec cos wiecej na temat kebaba/babu.... to prosze: www.wikipedia.pl tam jest wszystko opisane:P :D

Zgłoś 24.06.2008 berka

próbowaliście tego sposobu na zarobek? czy to jest realne? czekam na odpowiedzi :))

Zgłoś 04.07.2008 kupka

a najlepsze jest, że te 4 dolne konta też są jego - jak jakiś idiota się da nabrać i puści to w świat, to kolejni debile będą wpłacali kasę. Po prostu przecudowne w swojej prostocie :)

... Pokaż więcej

a najlepsze jest, że te 4 dolne konta też są jego - jak jakiś idiota się da nabrać i puści to w świat, to kolejni debile będą wpłacali kasę. Po prostu przecudowne w swojej prostocie :)

Zgłoś 07.07.2008 mniam mniam

powiem wam ze trafiłam tu [chyba jak wiekszosc w nas] bo chce sama zrobic dobrego kebaba.. i jak czytam te wasze komentarze to z tego wszystkiego sie straaasznie glodna zrobiłam;) i własnie najw... Pokaż więcej

powiem wam ze trafiłam tu [chyba jak wiekszosc w nas] bo chce sama zrobic dobrego kebaba.. i jak czytam te wasze komentarze to z tego wszystkiego sie straaasznie glodna zrobiłam;) i własnie najwiekszy problem to zrobienie tego sosu, ale mysle ze ten czosnkowy ktory jest opisany wyzej bedzie dobry, wiec na weekend robie;):):) aaa i jeszcze co, kebaba mozna zjesc PYYYSZNEGO w Pająku w Jaśle:) jesli jest ktos z okolic to warto tam wypróbowac;)

Zgłoś 27.08.2008 wojtas959

szamano jak sie patrzy do piwka w sam raz

Zgłoś 13.02.2011 rino

I o co tyle bicia piany nie pasuje nie rób i nie obrzydzaj innym jeżeli ktoś chce poeksperymentować i je to co mu smakuje a przedewszystkim sam to zrobił

Zgłoś 19.01.2010 Gosia

DO KEBEBA NIE DAJE SIE WIEPRZOWINY I CIELECINY TO JEST TURECKIE DANIE A WIEC MUZLUMANOW KTORZY NI JEDZA WIEPRZOWINY W PRAWDZIWYM KEBABIE JEST BARANINA KTORA MOZNA ZASTAPIC DROBIEM

Zgłoś 19.01.2010 Gosia

DO KEBEBA NIE DAJE SIE WIEPRZOWINY I CIELECINY TO JEST TURECKIE DANIE A WIEC MUZLUMANOW KTORZY NI JEDZA WIEPRZOWINY W PRAWDZIWYM KEBABIE JEST BARANINA KTORA MOZNA ZASTAPIC DROBIEM

Zgłoś 11.04.2010 kas

bo to pewnie chodzi o cene jednej porcji. a gdyby bylo tak jak mowisz to nie oplacaloby sie otwieranie budek z takim jedzeniem!

Zgłoś 13.04.2010 Barsztik

Hmmm, czy to jest oryginalny i prawdziwy przepis na kebab(p) ??? A czy ktoś zna oryginalny i prawdziwy przepis na bigos, flaki albo grochówkę? To potrawa tradycyjna więc w kazdym domu robi się j... Pokaż więcej

Hmmm, czy to jest oryginalny i prawdziwy przepis na kebab(p) ??? A czy ktoś zna oryginalny i prawdziwy przepis na bigos, flaki albo grochówkę? To potrawa tradycyjna więc w kazdym domu robi się ją inaczej.

Jeśli o mnie chodzi to przedewszystkim z baraniny ewentualnie krówka ale nie świnka. Nie chodzi tu o względy religine (w turcji jest też sporo chrześcijan, a i nie każdy muzułmanin przestrzega zasad) ale o to ze to zupełnie inne mięso.

Kumin - trochę, sok z jednej pomarańczy, cebula roztarta lub potraktowana blenderem, czosnek tak samo, gałka muszkatałowa i jakaś ostra papryka najlepiej taka suszona i pokruszona bo daje też smak a taka z torebki mielona jest tylko ostra i to wszystko.

sos czosnkowy lub lepiej tzatziki, pita albo pieczone ziemniaczki (lepiej pita) czasem lubię hummus jako dodatek. Nie wiem czy to wystarczająco "ortodoksyjny" kebap(b) ale mi smakuje

Zgłoś 06.11.2010 kuba

Wieprzowina do kebaba! Większej bzdury nie widziałem!

Kebab to potrawa z pochodząca z Bliskiego Wschodu, a tam nikt nie żre świń!

To tak jakby robić schaboszczaka z psa.

Zgłoś 06.11.2010 kuba

Wieprzowina do kebaba! Większej bzdury nie widziałem!

Kebab to potrawa z pochodząca z Bliskiego Wschodu, a tam nikt nie żre świń!

To tak jakby robić schaboszczaka z psa.

Zgłoś 24.06.2010 Wieprzowe mielone

na oleju smazone (??!!) Kebab??? Ja bym to nazwal raczej powodem sraczki.

Zgłoś 11.05.2012 Mateusz Mostowski

powiem tak to nie jest kebab chyba nie jedliście naszego wspaniałego Hasana jest wyjebany aż kurwa dostaje cioty na samą myśl o nim.... Musze opierdolic 3 na grubym cieście żeby sie najeść do sy... Pokaż więcej

powiem tak to nie jest kebab chyba nie jedliście naszego wspaniałego Hasana jest wyjebany aż kurwa dostaje cioty na samą myśl o nim.... Musze opierdolic 3 na grubym cieście żeby sie najeść do syna zeby była uśmiechnięta moja micha