Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kergulena w pieczarkach

Tekst i foto Plonek - Róża 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty15-20 min.?

Składniki:

4 szt. kerguleny średniej wielkości,
1 pęczek natki pietruszki,
400 g pieczarek,
2 łyżki śmietany,
przyprawy,
sok z cytryny.

Jak przyrządzić:

W dolnym naczyniu proszę ułożyć rybę.
Skropić ją cytryną doprawioną przyprawami.
Następie proszę poukładać na rybie pokrojone pieczarki (najlepiej pieczarki pokroić w cienkie talarki). Polać pieczarki śmietaną.
Na wierzch posypać pokrojoną natkę pietruszki. Parować 15-20 min.

Uwagi:

Jeśli ktoś chce, żeby danie było jeszcze mniej kaloryczne, można zamienić śmietanę na jogurt naturalny bądź wymieszać pół na pół.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.