Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiełbasa biała w cebuli

Tekst i foto Jola 13-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-20 złprosty30 min.średnia

Składniki:

1 kg kiełbasa białej surowej, 1 kg cebuli, słoiczek przecieru pomidorowego własnej roboty lub sok pomidorowy z dodatkiem przecieru, przyprawy do smaku (pieprz, sól, papryka ostra lub łagodna), olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Cebulę pokrojoną w półkrążki szklimy na patelni. Do miękkiej cebuli wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i przegotowujemy. Do tak przygotowanej cebuli wkładamy surową kiełbasę (można ją przekroić na pół) i na wolnym ogniu dusimy. Potrawa ta jest najlepsza następnego dnia, tak jak bigos.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, nóż

Jak podawać?

Z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.01.2008 irena

Zgłoś 05.01.2008 irena

kiełbaski smakują też z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe

Zgłoś 19.06.2013 gość

It's like you're on a missoin to save me time and money!

Zgłoś 22.06.2013 gość

qZssLF ulxuygtkyvvo