Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiełbasa smażona po poznańsku

Tekst i foto tim 17-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
216 złprosty20 min.srednia

Składniki:


kielbasa slaska 4 szt., pol chleba swiezego zytniego, 3 cebule, smalec do smazenia, majranki, pieprz i sol

Jak przyrządzić:


Kielbase smazymy na patelnii dorzucajac cebule pokrojona na plastry. Odkladamy na bok, na patelnie wrzucamy miarz z chleba bez skorki, smazymy to podlewajac woda i dodajac majranki. Po uzyskaniu konsystencjii sosu chlebowego dodajemy kielbase i przyprawiamy calosc sola i pieprzem. Potrawe zjadamy ze skorkami pozostalego chleba.

Potrzebne przybory:


patelnia, noz i kuchenka do gotowania

Jak podawać?


z chlebem na kolacje

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.08.2005 Radon

Co to są "MAJRANKI "?

Zgłoś 18.08.2005 Gosia

Chyba chodzi o majeranek...:)

Zgłoś 29.08.2005 PABLO

MAJRANKI..... ?? heheehe

Zgłoś 04.10.2005 jutro

w poznańskim na majeranek mówiło się majeranka lub marjanka

Zgłoś 29.01.2006 Audi

Dla jasności:

kiełbasa w całości czy w plasterkach?

Bo przy cebuli jest napisane: pokroić w plastry czyli kiełbasa w całości?

A miąższ chleba? Cała kromka (pajda, sznytka cz... Pokaż więcej

Dla jasności:

kiełbasa w całości czy w plasterkach?

Bo przy cebuli jest napisane: pokroić w plastry czyli kiełbasa w całości?

A miąższ chleba? Cała kromka (pajda, sznytka czy jak kto nazywa :-) z oderaną skórką, czy też tylko ma być pokruszony w kawałki?

Opis wygląda bardzo smakowicie, ale chcę mieć na stole od razu te delicje bez własnych eksperymentów.

Po tej "sznytce" już wiecie, że jestem z poznańskiego. A tego pozna ńskiego przepisu nie znałem.