Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

kiełbasa w ostrej glazurze

Tekst i foto dickw 20-04-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-8 porcji? złprosty15 min.?

Składniki:

- 6-8 kiełbasek grillowych (lub kawałki innej kiełbasy),
- glazura: sklanka ostrego ketchupu, 2 łyzki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki imbiru (proszek).

Jak przyrządzić:

Składniki glazury wymieszać ze sobą w miseczce. Kiełasę ponacinać, chwilę podpiec na grillu i posmarować glazurą. Piec dalej, obracając oczywiście i smarując glauzurą co pewien czas.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.05.2003 Gosia

Cos ekstra dla tych, ktorzy lubia pikantne potrawy. Mniam!!!!

Zgłoś 14.05.2004 Piotr

Żadna glazura nie pomoże kiedy nie mamy dobrej wiejskiej kiełbasy zamiast wyrobu kiełbasopodobnego z hipermarketu.

Zgłoś 09.09.2004 Woj

Na grilla dobra jest kiełbaska śląska.

Zgłoś 14.01.2005 lovelas

palce lizać dla tych co nie jedli

Zgłoś 06.07.2005 dorka_22

super przepis!! polecam:))MNIAM

Zgłoś 09.07.2005 drido

Miodzik ? To jest dobre ale na sam koniec grilowania gdyż miód jakto cukier karmelizuje się i potrawa robi się czarna i gorzka :)

Zgłoś 18.07.2005 erwin

przepis ok. tylko pieprz cayen daje więcej w tym wypadku aromaciku