Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiełbaska po węgiersku

Tekst i foto Niuniulek 09-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
10? złprosty90 min.?

Składniki:

1 kg pieczarek, 1 kg ciemnej mielonki (znakomicie pasują też parówki wieprzowe), 2 cebule, 2,5 l rosołu, koncentrat pomidorowy, trochę śmietany 18%, liść laurowy, papryka słodka, chili, pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Pieczarki obrać, umyć i pokroić w grubsze paski, podsmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę, jeśli to parówki, to w grubsze krążki, i również podsmażyć. Połączyć razem z podsmażonymi pieczarkami i zalać rosołem, gotować. Do tego dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i liść laurowy. Gdy pieczarki będą już miękkie, doprawić do smaku przyprawami (musi być ostre), dodać koncentrat i śmietanę. Życzę smacznego!

Jak podawać?

Podawać z ryżem lub ewentualnie z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.05.2007 znawca

beznadziejny przepis