Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiełbaski drobiowe w sosie

Tekst i foto Kaha 25-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-310 złprostyok. 30 min.?

Składniki:

40 dag kiełbasek drobiowych,
duża cebula,
3-4 ząbki czosnku,
keczup łagodny lub pikantny (wg uznania), papryka w proszku (ostra dla ostrych, słodka dla łagodnych),
kostka margaryny

Jak przyrządzić:

Kiełbaski pokroić w plasterki, posypać papryką i dobrze wymieszać. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną margaryną i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i w osobnym rondelku zeszklić na margarynie. Czosnek drobno posiekać i wrzucić do cebulki, niech się razem podsmażą. Do cebulki i czosnku wlać keczup (ilość dowolna - ja lubię dużo). Poczekać, aż keczup się zagotuję (można dodać łyżkę ostrej musztardy, ale kolor się zmieni na mniej apetyczny). Zagotowany sosik przelać na patelnię z kiełbaskami i smażyć razem ok. 10 minut, żeby kiełbaski nabrały smaku sosu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Podawać na gorąco z chlebkiem lub bułeczkami.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.